2016-05-17 08:25:53• hírek • Kocsis Zoltán

Sztrájkolnak a buszsofőrök

„Minimálbérért dolgozunk! Mi, akik több ezer utas épségéért felelünk, ugyanannyit keresünk, mint a takarítónők!"- mondja felháborodva az egyik sztrájkoló buszsofőr. „Hét éve nem kaptunk fizetésemelést"- teszi hozzá a kollegája.

A Transurbán RT buszvezetői és gépészei május 17-én, hajnalban kezdtek japánsztrájkba. A cégnél jelenleg a kollektív munkaszerződések újratárgyalása zajlik. A szakképzett munkaerő pedig úgy érzi, hogy érdemtelenül elhanyagolják őket.

A buszvezetők hajnali öt órától estig dolgoznak. A legtöbb vonal végén nincs mellékhelység. Vannak olyan vonalak, mint például a 12-es, ahol a sofőrnek 7 órán keresztül nincs lehetősége kiszállni az autóbuszból. A munkaprogram nem tartalmaz ebédszünetet. Mindezek mellett pedig a minimálbér utolérte a fizetéseiket.

A szakképzett munkaerő egyelőre egynapos japánsztrájkkal kívánja felhívni a városvezetők, döntéshozók és utasok figyelmét a méltatlan fizetéseikre, valamint munkakörülményeikre. A közlekedés a megszokott módon zajlik tehát, azonban amennyiben a vállalatot működtető szatmárnémeti önkormányzat vezetői nem hajlandók érdemben tágyalni a követelésekről, munkabeszüntetést terveznek.

A Transurban vezetőinek reakcióit itt olvashatod el!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: