2009-09-29 11:43:31• hírek • Ferenczi Noémi

Sztrájkkal fenyegetőznek

Egyre puskaporosabb a hangulat a tanügyben. A Szabad Oktatási Szakszervezetek Föderációjához (FSLI) és az Országos Oktatási Föderáció (FEN) szakszervezeti tömbhöz tartozó tanügyi dolgozók is a tiltakozó akciók megkezdése mellett döntöttek - tudtuk meg a két szakszervezet Szatmár megyei elnökétől.

A szakszervezetek az egységes bérezési törvény, az év utolsó három hónapjára tervezett 15,5 százalékos fizetéscsökkentés és a plusz juttatások megvonása miatt elégedetlenek. Mondanunk sem kell, hogy ezek az intézkedések a tanügyi dolgozók fizetéseinek drasztikus csökkenését eredményezik. A Szabad Oktatási Szakszervezetek Föderációjának (FSLI) Szatmár megyei elnöke, Virgil Roman a Szatmár.ro-nak elmondta, szakszervezetük tagjai már szerdán, szeptember 30-án megkezdik tiltakozó akcióikat, vagyis 11 és 13 óra között sztrájkőrséget állnak a kormányon lévő pártok vagyis a PDL és a PSD székházai előtt. Ezen kívül, a szakszervezethez tartozó pedagógusok nem írják be a diákok jegyeit a naplóba, hanem a speciális füzetbe iktatják be, ahonnan a helyzet rendeződésekor bemásolják majd az osztálynaplóba. Megyénkben körülbelül 800 pedagógus csatlakozott a tiltakozáshoz - magyarázta Roman.

Október 5-én, az oktatók napja alkalmából mindkét szakszervezet tagjai sztrájkolni fognak. A FSLI szakszervezet tagjai egy napos általános sztrájkot ígérnek, míg a FEN tömbhöz tartozók japán sztrájkkal fenyegetőznek - tudtuk meg Ioan Dragantól, a FEN Szatmár megyei szervezetének elnökétől.

Október 7-én Bukarestben folytatódik majd a tiltakozás. Ezen az akción mindkét szakszervezet tagjai részt vesznek. Amennyiben egyik akció sem jár sikerrel várhatóan november 16-tól meghatározatlan időre általános sztrájkba lépnek a tanügyi dolgozók - jelentette ki mindkét szakszervezeti vezető.


Utoljára júniusban tiltakoztak a prefektúra előtt a szakszervezetisek
Utoljára júniusban tiltakoztak a prefektúra előtt a szakszervezetisek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: