2008-10-30 21:43:10• hírek • Csenteri Judit

Sztrájkba lépnek a pedagógusok

A tanügyi káderek továbbra is el fognak követni mindent annak érdekében, hogy fizetésüket 50 százalékkal megemeljék. Éppen ezért november 18-ra a szakszervezetek általános tüntetéseket terveznek.

Több mint 190 ezer pedagógus fog általános sztrájkba lépni november 18-tól. A tiltakozások hétfőn veszik kezdetüket egy általános figyelmeztető sztrájkkal a Spiru Haret szakszervezet részéről. Őket később más szakszervezetek is követni fognak, s amint azt ígérték, csak akkor hagynak fel a tiltakozásokkal, amikor a Kormány rábólint jövedelmük növelésére.

Az egyetemi tanárok is megmozdulásokat terveznek, de ezeknek pontos idejük még nem ismeretes.

Az oktatási miniszterrel csütörtök folyamán folytatott tárgyalások sem győzték még a szakszervezeteket abban, hogy felhagyjanak terveikkel. Sőt, a tiltakozások mellett az Európai Parlamentnek is fognak küldeni egy beadványt. Az oktatási miniszter egyébként azt tanácsolta a szakszervezeteknek, hogy próbáljanak meg kiegyezni egy, a jelenleginél valamivel nagyobb fizetésben. A szakszervezetek azonban nem hajlandóak másról tárgyalni, csak a fizetésük 50%-kal való megnöveléséről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: