2011-09-09 16:53:07• hírek • MTI

Sztrájk után foci, Milan-Inter versenyfutás várható

A hétfőn lezárult játékossztrájk miatt a második fordulóval veszi kezdetét az olasz labdarúgó-bajnokság 2011/2012-es szezonja, mely rögtön egy komoly rangadóval, a címvédő AC Milan Lazio elleni meccsével indul útjára pénteken.

Nyáron jelentős mozgás volt szinte minden csapatnál, ennek ellenére az előzetes vélekedések szerint az előző kiíráshoz hasonlóan a két milánói csapat, a bajnok, illetve az azt megelőzően sorozatban ötször győztes Internazionale lesz harcban az első helyért.

Massimo Allegri tanítványai az első csatát már megnyerték a nagy rivális Inter ellen, miután a Pekingben rendezett Olasz Szuperkupa-mérkőzésen 0-1-es hátrányból fordítva győztek 2-1-re.

Az első forduló elmaradása miatt ugyanakkor nagyon nehéz meccsel kell indítaniuk az idényt, a Lazio nagyon jól játszott az előző szezonban is, melyet ötödik helye is bizonyít, ráadásul a nyáron csak erősödött, érkezett többek között a német Miroslav Klose és a francia Djibril Cissé.

Míg a Milannal nem volt komoly távozó, az Intertől Dzsudzsák Balázs csapatához, az orosz Anzsi Mahacskalához távozott a kameruni Samuel Eto,o, a kék-feketék ugyanakkor nem gyengültek jelentősen, mivel helyére a tavalyi vb legjobb futballistáját, a Copa America-győztes uruguayi Diego Forlánt sikerült megszerezniük a vezetőknek. Az Internél valószínűleg jobban örültek volna könnyebb nyitánynak a vasárnap esti palermói vendégjátéknál.

A két milánói mellé próbál majd felzárkózni a legutóbb egyaránt gyengélkedő, s edzőváltáson, "keretfrissítésen" átesett AS Roma (legutóbb 6.) és Juventus (7.), valamint a tavalyi kiváló teljesítményét próbálja majd túlszárnyalni a Napoli (3.), valamint az Udinese (4.).

A fővárosi Farkasokra már most óriási nyomás nehezedik, mivel a lehető leggyorsabban feledtetniük kellene szurkolóikkal, hogy szégyenszemre az Európa Liga selejtezőjéből nem jutottak a főtáblára.

Az utóbbi évek gyengélkedései miatt a következő szezontól már csak három olasz együttes szerepelhet a Bajnokok Ligájában, azaz óriási csata lesz a dobogóért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: