2014-02-18 16:52:35• hírek • Kocsis Zoltán

Sztárokkal népszerűsítenék a tömegsportot

A tömegsport népszerűsítéséről és a gyerek sport iránti érdeklődésének felébresztéséről tárgyalt kedd kora délután Eugeniu Avram prefektus a Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság, a Szatmárnémeti Sportklub és a Megyei Birkózószövetség képviselőivel. A megbeszélésen részt vett Vasile Ciocan megyei tanácsos és Ardelean Gheorghe birkózóedző.

A találkozó célja az volt, hogy megtalálják annak a módját, hogy a sport minél népszerűbb legyen a gyerekek között, illetve hogy a tömegsport minél szélesebb rétegeket tudjon elérni. Avram arra biztatta a sportban élőket, tevékenykedőket, kezdeményezzenek minél több programot, amit az érintett önkormányzatok támogatásával a Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság koordinálni tudjon. A Sportklub képviselőit a prefektus arra szólította fel, igyekezzenek minél több tehetséget felfedezni, pallérozni és felnevelni, akikből aztán sikeres sportolók is válhatnak.

Az egyik legérdekesebb felvetés, hogy ismert sztársportolók rendszeresen látogassanak el iskolákba, tartsanak bemutatókat, annak reményében, hogy a gyerekeket megfogja valamelyik sportág és kedvet kapnak annak űzéséhez.

Felmerült egy olyan ötlet is, hogy Eugeniu Avram és Adrian Stef megyei tanácselnök védnöksége alatt évente meg kellene szervezni egy „nagy válogatót". Ennek keretein belül több sportágban bizonyíthatnának a gyerekek, a szakemberek számára pedig megteremthetné a lehetőséget a tehetségek felfedezésére.

További elképzelésként felvetődött az iskola utáni sportfoglalkozás lehetősége is. Vasile Ciocan abbeli véleményének adott hangot, hogy létre kellene hozni egy több szakosztályt magába foglaló klubot az Avasban.

A felek megegyeztek abban, hogy a jövőben rendszeresen találkozni fognak, hogy felmérjék az eredményeket és a teendőket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: