2018. november. 17., szombat
Névnap:
2017-12-16 10:49:26• hírek • Oszkó Viktória

Sztárok vonultak fel a Városi Gólyabál színpadán

Az elmúlt évek sikerén felbuzdulva a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés tagjai úgy döntöttek, hogy folytatják a hagyományt és idén is megrendezik a Városi Gólyabált, immáron harmadik alkalommal. A bál fő témája az Oscar-gála volt.

Idén a három nagy iskola – a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Szatmárnémeti Református Gimnázium és a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum – mellett az Aurel Pop Művészeti Líceum egyik diákja is képviseltette magát a versenyzők között.
 

A helyszín a NOX Klub volt, ahol kevéssel 19:00 óra előtt már szép számmal gyülekeztek a gólyák, a barátok és a családtagok is. Kis csúszással indult a műsor, kisebb technikai malőrök is adódtak, ennek ellenére a műsor, a műsorvezetők, a szervezés – és a szervezők – és persze a jól felkészült gólyák előtt is emeljük kalapunkat. Hogy miért?
 

Mert a bátor versenyzőknek több feladatban is bizonyítaniuk kellett rátermettségüket. Az első megmérettetés a gólyák nyitótáncát és bemutatkozását követte, a zsűrinek kisfilmeket kellett értékelnie, amelyeket a gólyapárok közös munkával a bál előtt készítettek el. A rövid videók témája egy-egy szabadon választott Oscar-díjas film volt; ezekből kellett pár perces jeleneteket feldolgozniuk a pároknak.
 

Voltak nagyon szórakoztató pillanatok, hatalmas kreativitással és humorral oldották meg a gólyák a feladatot. A kisfilmek leforgása után következett az activity, amelyet kis csavarral oldottak meg a szervezők, mert egy villámkérdésekből álló feladatot is belecsempésztek a fordulóba. A magyarázás és mutogatás mellett olyan kérdéseket kellett megválaszolniuk a versenyzőknek, amelyek valamely Oscar-díjas filmmel voltak kapcsolatosak. Fontos megemlíteni, hogy a gólyák a bál előtt kaptak segítséget a felkészüléshez, így nem kaphattak olyan kérdést, amely meglepetést okozhatott volna.
 

Az utolsó feladat a szituációs játék volt, ahol a pároknak rögtönözniük kellett: rövid egyeztetés után egy percben kellett eljátszaniuk azt a helyzetet, amit egy kalapból kihúzott papíron találtak. A zsűrinek itt sem volt könnyű dolga, a gólyák annyira jól reagáltak a kihívásra.
 

Az eredményhirdetésre kevéssel 22:00 óra előtt került sor; a zsűri az egész estés teljesítményt értékelte, figyelembe vették a megszerzett pontokat, amelyeket a gólyák a feladatok teljesítése után kaptak, de a végeredményt befolyásolta a kreativitás, a bátorság, a természetesség és a felkészültség is.
 

A lányok közül első helyezést ért el Tódor Noémi, második lett Csendes Evelyin és harmadik helyen végzett Csapó-Ilyés Fruzsina. A fiúk közül első helyezett lett Varga Zsolt, második helyezést ért el Liszkai Krisztián, a dobogó harmadik fokára pedig Schönberg Gergő állhatott fel. A közönségdíjasok, vagyis a facebook-os „kedvelés-vadászat” győztesei Károlyi Kinga és Magyar Dávid lettek. 

Az eseményt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, Szatmárnémeti Helyi Tanácsa, Szatmárnémeti Megyei Tanácsa, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Communitas Alapítvány támogatta.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: