2011-07-28 15:51:18• hírek • Szatmar.ro

Sztárok között Nagy Attila

Igazi sztármezőny várható a hétvégén Budapesten, a Gyulai István Memorial emlékversenyen pedig egyedüli romániai atlétaként a szatmárnémeti Nagy Attila is rajthoz áll.

A 2006-ban, 63 éves korában elhunyt Gyulai István 28-szoros magyar bajnokként, egyszeres Universiade-győztesként, ismert televíziós személyiségként 1984-ben került a Nemzetközi Atlétikai Szövetséghez, amelynek 15 éven keresztül a főtitkári tisztségét töltötte be. Emlékére első ízben rendeznek nagyszabású atlétikai seregszemlét Budapesten, amelyen Nagy Attila 400 méteres síkfutásban állhat rajthoz. Kedvenc számát, a 400 méteres gátfutást ugyanis a jelentkezők híján végül nem írták ki a résztvevők, így a szatmári versenyző valószínűleg a magyaroszrági mezőnyben állhat rajthoz.

„Ha a péntek esti nevezési határidőig mégsem jönne el valaki a nemzetközi mezőnyből, akkor azt a helyt Attila fogja betölteni. De akárhogy is lesz, minket nem zavar, szüksége van erre a futásra, hiszen az országos bajnokságon síkon és gáton is rajthoz áll 400 méteren", magyarázta Fülöp György, Nagy edzője.

A budapesti viadalon egyébként parádés mezőny áll rajthoz 400 méteren, ott lesz a tavalyi barcelonai Eb-n győztes belga Kevin Borlée, indul a fedettpályás világbajnoki ezüstérmes kubai William Collazo, elfogadta a rendezők meghívását a 2009-ben Torinóban fedett Európa-bajnoki ezüstérmes olasz Claudio Licciardello, a műlábakkal futó paralimpiai bajnok Oscar Pistorius (aki az épek között is kvalifikálta magát a londoni olimpiára) valamint a sprintkirálynő Veronica Campbell-Brown férje, a jamaicai Omar Brown.



A sztármezőnyben ott lesz a felesége is, akárcsak a szintén jamaicai Asafa Powell, a kétszer a világ legjobb atlétájának megválasztott Sanya Richards-Ross, három gátfutó világbajnoknő, a legendás diszkoszvető Virgilijus Alekna, valamint a rudúgrás két világbajnoka, a német Tim Lobinger és az olasz Giuseppe Gibilisco.

Nagy futását valamennyi szurkolója élőben nézheti végig, hisz a versenyt szombaton 19 órától élőben közvetíti az m2 tévécsatorna. Amennyiben Nagy a magyar mezőnyben fut, akkor rögtön a közvetítés elején lehet érte szorítani, amennyiben pedig a nemzetközi mezőnyben, akkor 20.50 állhat rajthoz.

Ami a szezon további részét illeti, Nagy augusztus 9-10.-én rajthoz áll Bukarestben az országos bajnokságon, majd augusztus 12-23.-án a kínai Senzhenben megrendezendő Universiadén. Sajnos az augusztus 27-szeptember 4. között esedékes szabadtéri világbajnokságon nem lehet ott a dél-koreai Daeguben, ugyanis nem tudta teljesíteni a 49,92 másodperces szintidőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: