2018-05-31 06:32:15• hírek • Szatmar.ro

Sztárjait nélkülöző Chile lesz Románia ellenfele Grazban

Az idei esztendő harmadik felkészülési mérkőzése vár csütörtök délután Romániára, amely válogatott 2017-ben még hibátlan mérleggel büszkélkedhet. Ellenfele az a Chile lesz, amelyet szinte pontosan egy évvel ezelőtt 3-2-re legyőzött egy barátságos találkozón. Pedig akkor az erőtől duzzadó dél-amerikaiak valamennyi csillaga ott volt a keretben.

Reinaldo Rueda szövetségi kapitány ezúttal pihenőt adott ugyanis a Románia, Szerbia és Lengyelország elleni barátságos meccseken a csapat legnagyobb sztárjainak: Alexis Sancheznek (Manchester United), Arturo Vidalnak (Bayern München), Charles Aranguiznak (Bayer Leverkusen), Claudio Bravónak (Manchester City). Ilyen körülmények között a keret nagy részét a Dél-Amerikában játszók adják: tizenegyen keresik kenyerüket Mexikóban, nyolcan pedig a hazai bajnokságban.

Több olyan játékos hiányzik a román keretből is, akik amúgy alapembernek számítanak. Nincs a csatársorban a Razgraddal ismét bolgár bajnokságot nyerő Claudiu Keserü, a Deportivo la Corunával a spanyol élvonalból kiesett, de az angol élvonalbeli Brightonhoz szerződő Florin Andone, valamint a Standard Liege-zsel Belga Kupát nyerő, sérüléssel bajlódó Razvan Marin és a szintén maródi Mihai Pintilii. Két csatára híján Cosmin Contra George Tucudean (CFR), George Puscas (Novara) és Alexandru Baluta (Craiova) közül válogathat. Érdekes, hogy a bajnok CFR-ből hárman kaptak behívót, Cristian Manea, Ciprian Deac és Tucudean, míg a második helyezett FCSB-ét öt játékos is képviseli: Romario Benzar, Mihai Balasa, Dragos Nedelcu, Constantin Budescu, Denis Man.

A találkozó helyszíne az ausztriai Graz lesz, ebben a városban első alkalommal lép pályára a román nemzeti tizenegy. Románia Chile után Finnországot fogadja Ploiestiben június 5-én..

Románia idén eddig két barátságos meccset vívott, Izraelben 2-1-re nyert, Svédországot 1-0-ra múlta fölül házigazdaként.

Románia – Chile 17.00 ProTv

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: