2009-11-25 01:49:43• hírek • Szatmar.ro

Sztárjai nélkül is szárnyalt a Barcelona

A címvédő könnyedén verte az Intert és az élre áll, Bölönit nem kedveli Fortuna.

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulóban egy igazi rangadóra került sor: a kiesés szélére sodródott Barcelona az Intert fogadta. És tegyük gyorsan azt is hozzá, hogy magabiztosan le is győzte. Bölöni László és a Standard Liege az Arsenal otthonában szenvedett vereséget, ám ezúttal is bebizonyosodott, hogy a belgák nincsenek jó viszonyban Fortunával.

Hihetetlen helyzet alakult ki az F csoportban, hisz két fordulóval a vége előtt a címvédő Barcelonát a búcsú fenyegette, így mindenképpen le kellett győznie az Intert. Mindezt úgy, hogy két legnagyobb sztárja, Messi és Ibrahimovic sérülés miatt nem léphetett pályára. Ám Guardiola mester ettől nem esett kétségbe és a meccs előtt leszögezte: együtt nyerünk és együtt veszítünk és ez be is igazolódott. A katalánok remekül kezdték a meccset, az első perctől fogva kapuja elé szegezték az olasz bajnokot. Az első gólig csak 10 percet kellett várni, ekkor egy szöglet után Henry csúsztatott Piqué elé, aki közelről nem hibázott. A 26. minutumban már kettővel vezettek a hazaiak, mivel egy gyönyörű akció végén a teljes Inter-védelmet kipasszolták és Pedro közelről betalált. A vendégek csak Valdez kapus „cselei" miatt kerültek helyzetbe, miközben Julio Cesar több bravúrt is kénytelen volt bemutatni, hogy nem nőjön csapata hátránya. Az olaszok csak a találkozó végén jutottak némi levegőhöz, ám ekkor Motta fejese elkerülte a hálót.

A másik meccsen, Kazanyban gól nem esett, csak hó. Az első helyzetet a vendég Dinamo Kijev hagyta ki Jarmolenko révén, amire a Rubin Dominquez lövésével válaszolt - Sovkovszkij hatalmasat védett. A szünet után az ukránok (Jarmolenko és Sevcsenko révén) voltak valamivel aktívabbak, ám gólt nem tudtak szerezni.

Az utolsó fordulóban a Barcelona Kijevbe látogat és már egy 1-0-ás vereséggel is továbbjut, míg az Inter ki-ki meccsen a Kazanyt fogadja. Matematikailag még mind a négy csapat továbbjuthat vagy akár ki is eshet. Pontosabban a Barca legrosszabb esetben az Európa-ligában folytatja.



Bolat kapus néha csodát tett, de a második gólnál hibázott fotó: http://www.standard.be


A H csoportban Bölöni László és a Standard Liege csak pontszerzéssel tarthatta életben továbbjutási esélyeit, ám az Arsenal otthonában nem ők voltak az esélyesek. A 15. perc tökéletesen jellemezte a meccs képét, hisz ekkor egy szöglet után az Ágyúsok „tűz alá vették" a belga kaput, ám Bolat kapus kétszer, a kapufa és Arsavin pedig egyszer mentett. Utóbbi nem örült neki. Ekkor még szerencséje volt a Liege-nek, nem úgy a 22. percben, amikor Mbokani hatalmas lövése a kapufán csattant. Az angolok fölénye aztán góllá érett és két hiba után tíz perc alatt eldöntötték a találkozó sorsát: a 35. percben Mulemo csúszott el és Nasri ezt kihasználva szerzett vezetést, tíz minutummal később pedig Bolat nézte el Denilson távoli löketét. A második félidőben semmi változott, ugyanolyan fölényben játszott az Arsenal, a Standard ismét eltalálta a kapufát, ezúttal Sarr révén (ez volt a negyedik kapufája a Liege-nek az idei sorozatban), csak a gól maradt el. Érdekességképpen, az Arsenal játékosai a 75. percig 461-szer próbáltak meg egymáshoz passzolni és ennek 84%-a volt sikeres, míg a belgáknál ez a szám 160 illetve 64% volt.

A csoport másik meccsén a győzelmi kényszerben lévő Alkmaar csak a szünet előtti és utáni percekben tudott veszélyes lenni az Olympiakosz kapujára, míg a végén a görögök is megszerezhették volna győzelmet, ám végül nem esett gól.

Az utolsó fordulóban az Olympiakosznak már egy pont is elég odahaza a biztos csoportelső Arsenal ellen, míg Liege-ben a Standard és az Alkmaar harmadik helyért csaphat össze. A belgák még bízhatnak a csodában és az Arsenalban, amennyiben ugyanis Wenger és Bölöni csapata is nyerni tudna, akkor a liegiek mennének tovább. De Athénban akkor is nehéz nyerni, ha az ember féltétlenül győzni akar...

Eredmények:
F csoport:
Barcelona
- Inter 2-0
gólok: Piqué (10.), Pedro (26.)

Rubin Kazany - Dinamo Kijev 0-0
A csoport állása: 1. Barcelona 8p., 2.Inter 6p., 3.Kazany 6p., 4. Kijev 5p.

H csoport:
Arsenal - Standard Liege 2-0
gólok: Nasri (35.), Denilson (45.)

Alkmaar - Olympiakosz 0-0
A csoport állása: 1.Arsenal 13p., 2.Olympiakosz 7p., 3. Satandard 4p., 4. Alkmaar 3p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: