2010-01-20 14:41:52• hírek • Gozner Gertrud

Szövetség a biztonságért

Szövetség a biztonságért címmel a lopások megelőzésére indított január huszadikán kampányt a Szatmár Megyei Rendőrség és az egyik országos biztosítótársaság.

A kampány közel húsz romániai megyében zajlik, és a legfőbb célja az autófeltörések és lakásbetörések számának a csökkentése - nyilatkozta a sajtónak Liviu Taut rendőrkapitány. Taut szerint a polgárok sokszor a rendőrségtől várják, hogy vigyázzanak az értékeikre, holott ők tehetik a legtöbbet a biztonságukért. Saját maguk kell feleljenek értük, ezt ne mástól várják - hangsúlyozta.

A kampány keretében többféle akciót készített elő a rendőrség - tudtuk meg Simona Sandulescu-tól, a kampány egyik vezetőjétől. Egyrészt találkozókat szerveznek a lakossággal, a lakástulajdonosokkal és a lakástársulások vezetőivel. Másrészt szórólapokat helyeznek el az utcán parkoló autó szélvédőjén. Ha a tulajdonos látható helyen hagyta az értékeit a gépkocsiban, akkor figyelmeztető szöveget kap, ha viszont egyetlen látható tárgy sem ösztönzi lopásra a bűnözőket, akkor dicsérő szórólapban részesülnek - magyarázta a rendőrség munkatársa.

Ezen kívül, mivel a dolgozó lakossághoz nehezebben jutnak el, az iskolákban népszerűsítik a Szövetség a biztonságért nevű kampányukat, mert a diákokon keresztül az üzenet a családjukhoz is eljut. A legtöbb lakásbetörést a megyében Szatmárnémetiben követik el, ami az autófeltöréseket illeti, a Dacia típusú gépkocsik esnek áldozatul az esetek szinte felében - derül ki a rendőrség statisztikáiból.



Szövetség a biztonságért címen indítottak
kampányt a lopások megelőzésére


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: