2012-01-18 15:21:03• hírek • Póti Orsolya

Szövés-fonás az Aranykapu Kulturális Egyesülettel

Újabb programot szervez az Aranykapu Kulturális Egyesület. Érdekes kézi fonóeszközzel ismerkedhetnek meg az érdeklődők január 20-án az Aranykapu Fonó-házban.

Nem is olyan rég, e téli időszakban fontak-szőttek igazán az asszonyok, főként faluhelyen. Téli hagyományainknak megfelelően  ezen a héten az Aranykapu Fonó-Házban érdekes kézi fonóeszközzel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Természetes színű gyapjúfonalakból fából készült kötélsodró tábla segítségével készülnek majd el a különböző mintás kötelek, zsinórok, madzagok. A madzagokra a fonalak által „írott" jelek mint valami titkos írás betűi rendeződnek majd. A sodrásnak-fonásnak e régi időket felidéző játékos módja megismerteti a gyerekekkel az egyszerű, kézi szerszámmal történő fonások alapját, melynek történetébe, furcsaságaiba is bepillantást nyerhetnek a foglalkozás résztvevői.

Az érdeklődőket szeretettel várják január, azaz Fergeteg havának 20. napján, pénteken 17.00 órai kezdettel az Aranykapu Kulturális Egyesület székházába, a Toldi (Nicolae Iorga) utca 52. szám alá. A foglalkozásokhoz való hozzájárulás gyermekenként 8 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: