2013-04-17 12:05:48• hírek • Kocsis Zoltán

Idén elsősorban a szatmári szórványmagyarság üdülhet

A tavalyi esztendőben negyven Szatmár megyei diák és négy kísérő vehetett részt ingyenes magyarországi táborozásban a Magyar Nemzeti Üdültetési Alapítvány Erzsébet programjának jóvoltából. Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes reményének adott hangot, hogy idén sem csökken a helyek száma, amit Szatmár megyében ki lehet osztani.

„A tavaly azon 8-15 év közötti diákok közül válogattunk, akik magyar tagozatra jártak és kiváló eredményeket értek el. Idén kicsit módosul a célközönség, azt szeretnénk ugyanis, hogy azon közösségek gyerekei üdülhessenek Magyarországon, amelyek még Szatmár megyében is szórványnak számítanak és akik választható tantárgyként tanulják a magyar nyelvet", mondta a Szatmár.ro megkeresésére Szász Piroska.

Ezzel együtt idén is díjazzák ingyenes üdülési hellyel a jó eredményeket elért diákokat illetve a hátrányos helyzetűeket is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy idén hány szatmári diák vehet részt az üdülésen, mint ahogy azt sem, hol lesz a helyszín - az előző években a Balaton és a Velencei tó partján is üdültek a gyerkőcök.

A program erdélyi lebonyolításáért a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége felel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: