2012-04-16 14:42:47• hírek • Szatmar.ro

Szatmárhegyet vissza kell szerezni

Régen látott érdeklődés kísérte a szombat estébe nyúló szatmárhegyi RMDSZ-előválasztást. A helyi kultúrotthonban megjelent 251 tag érdeklődve hallgatta végig a két polgármesterjelölt, Szűcs Szabolcs és Matyi István programbeszédeit, valamint a 18 tanácsosjelölt bemutatkozását és elképzeléseit.

A szavazás eredményeként Szűcs Szabolcs hivatalban lévő alpolgármester lesz a Szatmárhegyi RMDSZ polgármesterjelöltje, aki a jelenlevőktől 170 szavazatot kapott, míg kihívója, Matyi István 78 szavazatot gyűjtött be.

A rangsorolás következtében a tanácsoslista a következőképpen állt össze: Huszti Gyula, Szűcs Szabolcs, Tóth Barnabás, Burján Sándor, Muntán Antal, Matyi István, Félegyházi Anikó, Fehér Tamás, Szűcs Árpád, Ferenczi Károly, Gordán Elek, Kovács Gábor, Szabó Zoltán, Szűcs András, Száraz József, Medgyesi Pál, Szabó Lajos, Szűcs Gábor.

Kereskényi Gábor az előválasztás hitelességét ellenőrizte

A megyei RMDSZ részéről az előválasztás érvényességét felügyelő Kereskényi Gábor Szatmárnémeti RMDSZ-elnök elmondta: "a Szövetség számára kiemelt fontosságú célkitűzés Szatmárhegy visszaszerzése. A helyi magyarság összefogásával ez valósággá válhat, s ehhez meg is van a megfelelő polgármesterjelölt. A tanácsoslista is húzónevekből áll, tehát az a cél is megvalósulhat, hogy a jelenlegi 4 helyett legalább 6 képviselőt juttasson az RMDSZ a községi tanácsba."

Nagy volt az érdeklődés a szatmárhegyi előválasztáson

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: