2012-06-26 18:26:03• hírek • Kocsis Zoltán

Szórta a pénzt a szatmárhegyi polgármester

Az előzetes program szerint június 26-án, kedden kellett volna megalakulnia a Szatmárhegyi Községi Tanácsnak. A június 10-i helyhatósági választásokon jelentős különbséggel győző Szűcs Szabolcs polgármester azonban kérvényezte az időpont előbbre hozatalát. Erre azért volt szükség, mert a korábbi polgármester két kézzel szórta a közpénzt.

„Oly mértékben fogyott a közpénz, hogy közbe kellett lépnünk. A mai napig is kapom a hatalmas számlákat, amiket ki kellene fizetnem", jelentette ki a Szatmár.ro-nak Szűcs Szabolcs.

A község új vezetője elmondta, hogy az előző polgármester, a PDL színeit képviselő David Daniel elképesztő mértékű tékozlást folytatott az utóbbi hetekben, hónapokban. A megyében vezető szerepet betöltő román nyelvű napilapnak például 1500 lejt kellene fizetnie az önkormányzatnak az egykori polgármester szülinapja alkalmából megjelent köszöntőért. Az egyik PDL-közeli regionális hírportálnak több száz lejt egy másik reklámcikkért!

A kifizetések megakadályozása érdekében a prefektúra engedélyével már szombaton megtartották a tanácsalakuló gyűlést. A hét RMDSZ-es, négy PDL-és és két PSD-és tanácsos döntése értelmében Pintye Tibor részteleki tanácsos lesz a Szatmárhegy község alpolgármestere. „Mivel a község lakossága közel fele-fele, úgy döntöttünk, hogy a román ajkú lakosság is képviseltesse magát a vezetőségben. Ezért esett a választás a PSD-és (nem tévedés, Szatmárhegyen ugyanis máris felbomlott az USL koalíció - szerk.) tanácsosra", magyarázta Szűcs Szabolcs.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: