2010-06-09 14:34:45• hírek • Szatmar.ro

Szorongásoldás természetesen

A pszichés eredetű panaszok közé tartozik a szorongás, ami kellemetlen tünetek egész sorozatát vonja maga után.

A mindennapok során mindenki átél enyhébb vagy erőteljesebb szorongást előidéző helyzeteket. Például stressz hatására fokozódik a díszkomfort, a szorongás érzése. Az „anxietas" vagyis a szorongás lelki vagy fizikai veszélyeztetettségre utaló jelek észlelését jelenti, ami kellemetlen pszichés állapotban nyilvánul meg.

Napjainkban egyre többen szenvednek szorongásos rendellenességtől. A jelenség hátterében szakértők szerint többek között a stressz, egyes személyiségjegyek dominanciája, a felgyorsult élettempó, az interperszonális kapcsolatok válsága áll, de örökletesség is előidézheti. Sokan munkafüggővé válnak, keveset alszanak, egészségtelenül táplálkoznak, nem pihennek eleget, lelki egészségükkel pedig szinte egyáltalán nem foglalkoznak. A szorongást többek között az életünkbe bekövetkező változások generálják, a stresszes élethelyzetek, a szorongás azonban anélkül is megjelenthet, hogy erre valamilyen külső esemény okot adna. Megnyilvánulási formája: félelem és nyugtalanság, ingerlékenység, bizonytalanság érzése, aminek olyan kísérő szimptómái vannak, mint lehangoltság és szomorúság, heves szívdobogás, álmatlanság, izzadás, esetenként magas vérnyomás stb.

A tünetek enyhítése érdekében a gyógyszeres kezelés helyett sokan természetes módszerekkel próbálkoznak. Táplálkozáskutatók az alkohol, a koffein, a cukor étrendből való kiiktatását javasolják. Ugyanakkor fontos a főétkezések betartása, B-vitamin komplex és magnézium megfelelő arányban való szervezetbe juttatása. Legalább ilyen fontos szerepe van a sok pihenésnek és az megfelelő mennyiségű alvásnak, ami segít megteremteni a szervezet egyensúlyi állapotát. Mindez alternatív kezeléssel társítva - szükség esetén pedig gyógyszeres kezeléssel karöltve - eredményes terápiának bizonyul. Az úgynevezett szelíd mozgásformák, mint a Tai Chi, a Yoga illetve a különböző légzéstechnikák rendkívüli jó hatással vannak a szorongás oldására. Nem utolsó sorban pedig az aromaterápia, a masszázs a szorongás legjobb ellenszerének bizonyulnak. Mindezek mellett szakértők szerint a legjobb gyógyír a sok nevetés és az önmagunkra szánt idő.


Napjainkban egyre többen szenvednek szorongásos rendellenességtől

Napjainkban egyre többen szenvednek szorongásos rendellenességtől


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: