2019-07-22 09:39:36• hírek • Nagy Tímea

Szorgalmas munka gyümölcse: Ennyi büntetést szüretelt a lopóautó júniusban

Május hatodikán indult az elszállítás Szatmárnémetiben. A működésének első két havi gyümölcse is bizonyítja, nem érdemes tilosban parkolni a megyeközpontban.

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala közzétette a júniusi eredményeket. Vajon jobban vigyáznak a sofőrök, hol hagyják a kocsikat? Kényelem - KRESZ: 1-0. A közlemény szerint a hatodik havi eredmények kissé elmaradnak a májusi terméstől, de így is számos szabálytalankodótól szabadította meg a csapat városunkat.

 

Összesen 82 gépkocsit emeltek el az Ivecoval. Ebből hetet még a helyszínen kiváltottak a szabályszegők. Ezt addig engedélyezi a hatóság, míg a kerekek nem érintik a rakodóteret. Ettől a pillanattól kezdve a sofőrök már csak a telephelyen látják viszont tulajdonukat. Azért, hogy a levegőben levő személyautót letegyék a közterület-fenntartó vállalat munkatársai, a helyi rendőrség számára a tulaj 300 lejes bírságot fizet a helyszínen.

 

72 járművet a Gőzfűrész (Gara Ferăstrău) utca 9. szám alatt található telephelyről váltottak ki. Öt olyan eset volt, mikor a tárolásért is számláztak a pórul jártak számára.

 

Összesen három, júliusban felemelt kocsi van a „kényszerparkolóban” még mindig, a legfrissebb közlemény szerint. Kettőt június 8-án, egyet június 20-án gyűjtöttek be. Számításaink szerint ezekért a 300 lejes emelési díj és a 200 lejes elszállítási díj mellett – a napi 50 lejes tárolási költséggel számolva – kétszer 2690 lejt, illetve 2090 lejt gombolnának le, amennyiben jelentkezne értük valaki. Nem vettük figyelembe a helyi rendőrségnek fizetendőket és a büntetőpontokat sem.

 

 

Júniusban legtöbb 1250 lejes bizonylatot állított ki a közterület-fenntartó vállalat (ADP). Egy autóvezető 15 nap után jelentkezett a Gőzfűrész utca 9. szám alatt. 300 lej volt az emelés, 200 lej a szállítás, 15 nap tárolásért pedig 750 lej került az ADP kasszájába.

 

A teljes hatodik havi bevétel az emelésekből és a kiváltásokból 39.200 lej volt.

 

Emlékeztetőül:

 

A lopóautó első 30 napjának summája 104 jármű és 49.550 lejes büntetés. Ezek közül 102-t kiváltottak a tulajdonosok, de két sofőr nem jelent meg június 6-ig – állt a polgármesteri hivatal akkori közleményében.

 

A Szatmár.ro Facebook-oldalán indítottunk egy villámkérdést ezzel kapcsolatban. Tudni szerettük volna, olvasóink jobban odafigyelnek-e a parkoláskor, mint az elszállítás előtti időszakban. Egy óra alatt mintegy félszáz szavazat érkezett. Kétharmaduk állította azt, hogy igyekszik a KRESZ-ben foglaltak szerint félre állni. 35%-uk viszont továbbra is ott áll meg, ahol tud vagy akar.

 

A kényelem még mindig megéri a rizikót néhány szatmári számára. Az elszállítás viszont tovább folytatódik, mérettől és márkától függetlenül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: