2011-04-21 13:15:20• hírek • Póti Orsolya

Rajzoltak és festettek a Föld napja alkalmából

A Föld Napja alkalmából, április 21-én a Szatmárnémeti Caritas Szervezet Drogprevenciós és Tanácsadó Irodája, az Önkéntes Központja, valamint a Szatmárnémeti Környezetvédelmi Ügynökség megszervezte az ECO PAINT elnevezésű akcióját, amely az elmúlt években is nagy sikernek örvendett a szatmáriak körében.

A Föld nemzetközi napja alkalmából számos országban rendezvényeket szerveznek, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Szatmárnémetiben a Caritas Szervezet és a Környezetvédelmi Ügynökség vett részt az immár hagyománnyá vált „Öko-rajz" megszervezésében.

Az akcióra április 21-én, csütörtök délután 13 órai kezdettel került sor a Corneliu Coposu sétányon (a Gödörben), ahol egy óriási vásznon készült el Szatmárnémeti öko-festménye. A drogprevenciós központ önkéntesei valamint a kortárssegítők a helyszínen hasznos információkat - főként környezetvédelmi témában - ismertettek a résztvevőkkel és a járókelőkkel.

- Immár harmadik alkalommal került megrendezésre az Eco Paint, melyen tavaly közel kétszázan vettek részt. Körülbelül két órásra szerveztük a Föld-napi akciót: az érdeklődők 15 óráig festhetik, illetve rajzolhatják le a környezettel, Földünkkel kapcsolatos elképzeléseiket - mondta el a Szatmár.ro-nak Borsi Zsuzsa, a Caritas Szervezet Drogprevenciós és Tanácsadó Irodájának vezetője.




Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: