2012-04-20 14:29:29• hírek • Póti Orsolya

Szórakoztató programok a Föld Napja alkalmából

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és az ACT 4U Fiatalok és Gyerekek Egyesülete közösen készül a Föld Napjára, melyet Szatmárnémetiben április 22-én ünneplenek a Corneliu Coposu sétányon. Fotókiállítások, alkotóműhelyek és különféle ökológiai témájú szórakoztató programok várják majd az érdeklődőket.

Az első Föld napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970 április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Húsz évvel később az akció világmozgalommá vált, hiszen 1990 óta különféle programokkal, tömegmegmozdulásokkal, előadásokkal, majálissal, faültetéssel és sokféle akcióval ünneplik a Föld Napját a világ minden országában.

A Föld Napja alkalmából megrendezett események célja, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. A rendezvények keretében az érdeklődők hulladékhasznosítási tanácsokat kaphatnak, de érdekes kiállításokon, szórakoztató-nevelő programokon is részt vehetnek.

Április 22-én a Polgármesteri Hivatal ás az ACT 4U Egyesület szervezésében szinte egész napos programra kerül sor a Corneliu Coposu sétányon. 12 és 18 óra között az Open Your Eyes című fotókiállítás, koncert, alkotóműhely és vetélkedő is várja az érdeklődőket. „Earth Day" címmel flashmobra is sor kerül, valamint a környezetbarát termékek vásárát is megrendezik.

A környezetvédelmi vetélkedő főként a gyerek számára jelent majd kikapcsolódást: lesz bowling, valamint házépítés újrahasznosítható anyagokból. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: