2019-11-18 11:56:05• hírek • Refszatmár.eu

Szórakoztató SZIKE Szárazberken

A novemberi SZIKE szíves vendéglátója Szárazberek református gyülekezete volt. A Szatmári Református Egyházmegye ifjúsági szervezete több mint három éve, havonta legalább egyszer ifjúsági istentiszteletet tart, Szárazberek volt a következő állomás.

Vasárnap koraeste 18 órától a szárazberki református templomba szép számban jelentek meg az ifjak és örök ifjak. A dicsőitő zenét, mondhatni a szokások szerint, a Bízz Band, azaz a Szatmári Református Egyházmegye dicsőitő csapata játsszotta: Átadom magam, A mélyből hozzád száll szavam, Gyönyörű nagy neved és egyéb dicsőitő dalokat énekelve és énekeltetve.



Besenyődi Judit újonnan megválasztott SZIKE-elnök olvasta fel János evangéliuma 2. részének első 12 versét. Rácz Ervin a Szatmári Református Egyházmegye ifjúsági előadója hirdette röviden az Igét: „Örvendezz ifjú, míg fiatal vagy, légy jókedvű ifjúságod idején, és élj szíved vágya szerint, ahogy jónak látod. De tudd meg, hogy mindezekért Isten megítél téged!” (Prédikátorok 11, 9) Igehirdetésében többek között arra hívta fel a fiatalok figyelmét, hogy örömeiket is bátran osszák meg az Istennel, mert Őt ez valóban érdekli, hiszen azt szeretnék, hogy teljesen, valóban boldogok legyünk.



Tolnai János patóházai lelkipásztor a szórakozásról, annak keresztyén szemszögéről beszélt az ifjaknak. Mivel életünk legfontosabb célja, hogy Istennek tetsző életet éljünk, ezért fel kell tennünk a kérdést, hogy egy bizonyos cselekedet (még akkor is, ha az kellemes) közelebb visz-e Jézushoz, vagy eltávolít tőle. Mindaz, ami engem eltávolít Krisztustól, az rossz! Az aranyszabály erre vonatkozóan a Korintusbliekhez írott első levél 6. részének 12. versében van megírva: “Minden szabad nékem, de nem minden használ; minden szabad nékem, de én nem adatom valakinek hatalma alá.” Nem mindegy az sem, hogy milyen emberekkel vesszük körbe magunkat. Milyen tehát a helyes szórakozás, a keresztyéni kikapcsolódás? Olyan, ami feltölt – hiszen ez lenne a célja. Hogy könnyebb legyen az út, gyorsabban haladjunk és biztosabban célba jussunk, mint az útról való kikapcsolódás előtt. Olyan, ami ártatlan: nem árt sem önmagának, sem másnak, sem az Istennel való kapcsolatnak. Olyan, ami épít: nyugalmat ad, ismeretet ad, kitartást ad, társakat ad, örömöt ad és az Istennel való mélyebb közösséget munkálja. – tanított a lelkipásztor.
 

Ilonczai Zsombor házigazda lelkipásztor végezetül megköszönte a szolgálóknak az alkamat, majd mindenki beinvitált a Gabriella Gyülekezeti Házba szeretetvendégségre.



Rácz Ervin ifjúsági előadó még legalább négy közeljövőben megszervezendő alkalomra hívta fel a figyelmet: november 28 – Ez az a nap Nagybányán, november 30 – Királyvárás a Szatmárnémeti Filharmóniában, december 8 – SZIKE Batizon, december 14 – Krisztusra hangolva Nagyváradon. Lelkiekben gazda időszak következik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: