2019-06-25 10:52:24• hírek • x

Szórakozás, gasztronómia és kristálytiszta tenger: ilyen volt a törökországi nyaralásunk

A képek forrása: solarextours.ro és pixabay.com
A képek forrása: solarextours.ro és pixabay.com

Mire is vágyik egy nyaraló? A jól megérdemelt pihenésre, kedves kiszolgálásra, változatos programokra, kényelmes szállodai szobára, finom ételekre és kristálytiszta tengerre.

Mi is ezzel a tervvel álltunk neki a keresgélésnek az utazási ajánlatok között, de rájöttünk, hogy jobb a szervezést profikra bízni. Miért? Konkrétan három délután is elment azzal, hogy válogassunk az úti célok és a repülőjáratok, a szállástípusok között, nem beszélve a reptéri transzfer megszervezéséről, s még nem esett szó a biztosításokról, no meg a szervezett kirándulási lehetőségekről, és így tovább. Összességében 15 órányi keresgélés, mérlegelés után megfáradva, de annál nagyobb elhatározással mentünk be egy utazási irodába és találtuk meg az álomnyaralást körülbelül 45 perces egyeztetéssel.

 

Egy csomagajánlatra böktünk rá, mert annyira jó áron volt, s megvolt benne minden, amit szerettünk volna. Törökországra esett a választás. Ezért:

 

 

Egyértelműen repülős élményre vágytunk, továbbá kényelmes, kellemes, kicsit exkluzívabb szállodára. Tengerparti fekvésre, tengerre néző szobával, ahol a reggeli kávézás közben az a látvány fogad. Természetesen all inclusive ellátást akartunk, hisz nyaraláskor nem ülünk a konyhában. Látnivalóra és kulturális programokra, no meg szórakozni is vágytunk. Nem utolsó sorban pedig a tenger és a tengerpart állapota állt a prioritásaink között.

 

Az utazásközvetítőnkkel elbeszélgetve elsőként Törökországot ajánlotta a fenti igényeink alapján. Mutatott néhány ajánlatot, szállodát, látnivalót az interneten. Elmondta azt is, hogy családok és gyermek nélküli fiatalok, s az idősebb generáció ugyan úgy kedveli, mert sokoldalú pihenőhely. A híreszteléssel ellentétben teljesen biztonságos, az eddigi utazóik egyetlen incidensről sem számoltak be sem az irodának, de a kihelyezett kapcsolattartónak sem. Ezen túlmenően ár-érték arányban is verhetetlennek tűnt a dolog, hiszen a repülőút, az illetékek, a nagy bőrönd díja, a reptér-szálloda-reptér transzfer, a szállás és a teljes ellátás innivalóval – nos, a csomag ezeket mind tartalmazta. Plusz egy jó pont, hogy az iroda mindent leszervezett, nem volt gondunk a szervezéssel járó pepecseléssel.

 

 

Választási lehetőség akadt bőven a szállodák terén. Volt köztük három-négy- és ötcsillagos, csak felnőtteknek vagy kifejezetten családoknak kialakított, központi elhelyezkedésű vagy csendesebb övezeti egyaránt. A medence és a spa részleg, és sok helyen a vízi csúszdák is szinte kötelező elemek voltak, még akkor is, ha a tenger maximum 100 méterre volt a hoteltől.

 

A repülőútra sem volt különösebb gondunk, mert a nagybányai, a nagyváradi vagy a kolozsvári repterekről szálltak fel a járatok. Mi Nagyváradig autóztunk, de Kolozsvárra sem esett volna nehezünkre felmenni.

 

Az utazásközvetítőnk a csomagajánlatok mellett elmondott mindent a „nem kötelező, de annál hasznosabb” turista- és sztornó biztosításokról. A sztornó arra vonatkozik, ha az utazásig bármi történik. Legyen vissza 5 hónap vagy 2 hét, a biztosító 90%-ban megtéríti a befizetett összeget. A másik attól kezdve véd, hogy az elutazás napján az ember kilép az otthona ajtaján – görbüljön meg a haja szála, a teljes körű orvosi ellátást és a hazaszállítást is állják. 

 

 

Amint mindezt meghallottuk, nem is kellett több, tudtuk, hogy a 15 órányi keresgélés mindhiába volt. Ide kellett volna jönnünk már első körben, a Solarex irodájába. A szerződést megkötöttük helyben és kifizettük az előleget. Ez volt februárban. Ezt követően vártunk és vigyáztunk magunkra, hogy épen egészségesen utazhassunk el a várva várt nyaralásra, Törökországba.

 

Eljött a napja, elérkezett június 14. Mi már előtte egy héttel bepakoltunk, két nagy bőröndöt cipeltünk a reptérre, majd kényelmesen, kellemesen repülőztünk a tengerpartra. Mikor az ablakból feltűnt a végtelen kékség, elöntött az a bizonyos jóleső nyugalom. Leszálltunkkor a csomagjaink percek alatt meglettek, s várt is a busz, hogy a szálloda ajtajáig vigyen minket. Beütött a nyaralós „feeling”, kapkodtuk a fejünket mint a városnéző turisták már a transzfer alkalmával. Más volt minden, mégis ismerős – keletiesen európai – ha mondhatunk ilyet. Kiszálltunk a buszból, a recepción leigazoltak minket, megkaptuk a szobakulcsot, felkísértek és megmutatták a tágas, tiszta, tengerre néző szállásunkat. Megtudtuk, mikor tálalják az ételeket, meddig működnek a bárok, mely italok tartoznak a teljes ellátásba, s még csak borravalót sem adtunk. Semmire sem volt gondunk.

 

 

Pár perc pihenés és gyönyörködés után bevettük a fürdőszobát, majd lementünk az étterembe, ahol terülj-terülj asztalkám fogadott, amolyan úriasan megpakolva minden földi jóval. Friss tenger gyümölcse, halételek, szárnyas fogások, s más húsok, többféle köret, saláták, levesek, desszertek egész sora csábított fogyasztásra. Ez volt minden egyes nap, napszaktól függetlenül finomabbnál finomabb ételekkel igyekezték megtömni a vendégeiket, s mindezt mosollyal és segítőkész hozzáállással.

 

Ettől kezdve a napi programunk úgy nézett ki, hogy lementünk reggelizni, de a kávét fent ittuk meg a balkonon ücsörögve. Rövid stratégiai megbeszélést követően vagy városnézésre vagy természeti kincses túrára neveztünk be, de voltunk naplementés hajókázáson is. A hétből öt napon csatlakoztunk csoportos kiránduláshoz, de az esti felfedezőkörút kettecskén soha nem maradt el. Abban az egy hétben vízeséseket, öblöket, sziklákat láttunk, s megismerkedtünk a környék városainak történetével, illetve néhány legendával, a hiedelemvilággal, és ami elmaradhatatlan, néhány bazárban alkudoztunk is. A csoportvezetők elmondtak minden tudnivalót, s teljes biztonságban éreztük magunkat annak ellenére, hogy az otthon maradtak szkeptikusan engedtek utunkra. A kirándulások után azonban csak pozitív jelzők jutottak eszünkbe, s néhol szó nélkül maradtuk csodálatunkban.

 

 

 

A tengerparti lazítás páratlanra sikeredett. Egyetlen negatívumot említhetünk, ami a forró homok volt és a mezítlábas járkálás. Nem gondoltuk, hogy ennyire felmelegszik, és nem vittünk strandpapucsot magunkkal az első napozás alkalmával. Öt percbe sem telt, s felugrottunk a szobába a slápokért. Onnantól kezdve teljes volt a nyárélmény: kristálytiszta víz, aranyló homok és felhőtlen napsütés. A napozóágy és a napernyő már csak ráadás volt, de saját törölközőt sem vittünk le a partra, hisz a szálloda biztosította azokat is.

 

Esténként a bárnál vagy az étteremben ücsörögtünk. Többször is volt zenés mulatság és szórakoztató műsorral fokozták a hangulatot. A közeli szórakozóhelyek közül meglátogattuk a leghíresebbet, ahol lábfájósra táncoltuk magunkat. Reggel jól esett kicsit tovább szundítani.

 

Az utolsó napon kipihenve, kissé szomorúan pakoltunk be. A busz az ajtóban várt, a repülő pedig visszahozott minket Nagyváradra. Szerencsésen hazaérkeztünk. A héten beszéltünk az utazásközvetítőnkkel, és megköszöntük, hogy ennyire jó helyre küldött minket.

 

 

 

Muszáj elmondani, hogy a Solarex Tours csapata segített nekünk kitalálni a célpontot. Ezúton is köszi!

 

Ha gondot okoz, hova utazzanak, s nincs idő pepecselős szervezésre, térjenek be Önök is a Solarex irodájába. A csapat a Rákóczi (Mihai Viteazu) utca 20.A szám alatt várja az utazni vágyókat hetente megújuló kínálatával, kedvezményes ajánlataival. Infóért telefonon, e-mailben és a Facebookon is felkereshetik, minden kérdésre felelnek.

 

Még nincsenek elkésve semmivel! Keressék fel a Solarex Tours csapatát, ők mindent megoldanak!

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: