2012-06-13 13:42:21• hírek • Szatmar.ro

Szórakozás, adrenalin, csapatjáték: paintball!

Noha a paintball az Amerikai Egyesült Államokban immár négy évtizedes múltra tekint vissza, nálunk megközelítőleg egy évtizede vált ismertté és egyre közkedveltebbé. Ennek ellenére talán kevesen tudják, hogy ezt a rendkívül izgalmas, sok energiát igénylő sportágat Szatmárnémetiben is lehet űzni.

A paintballról kialakult általános kép, hogy az emberek háborúsdit játszanak, lövöldöznek egymásra festékgolyókkal, amik komoly fájdalmat okozhatnak. Mindez azonban tévhit, bizonyítja ezt például a wikipedia internetes enciklopédia, amely leszögezi: a tenisz sokkal komolyabb sérüléseket képes okozni, mint a paintball.

A fiatalok körében rendkívül elterjedtek a különböző, lövöldözéses számítógépes játékok, ahol a fotelben ülve lehet valakiből hős. A paintball ennél azonban jóval többet képes nyújtani. Egyrészt a természet és a szabad levegő élménye, másrészt pedig hatalmas energiákat köt le és nagyon mozgásigényes sportág, harmadrészt pedig felelősségre nevel: mindenki meggondolja, mennyit érdemes kockáztatnia azért, hogy kiessen a játékból.

A paintball az egyik legjobb csapatépítő sportág. Nem csak a felelősségérzetet fejleszti, de a kommunikációs készséget és az egymással való együttműködést is. A közhiedelemmel ellentétben a paintball nem erősíti az agressziót, sokkal inkább kordában tartja. Ugyanez igaz a tesztoszterontúltengésben szenvedőkre is: a paintball-pályájának keresve se találnának jobb helyet a fölös energiájuk levezetésére. A lányok pedig ismét bebizonyíthatják: megfontoltabbak, óvatosabbak, mint a fiúk.

Rambók, Terminátorok és John McLane-ek, hagyjátok a számítógépeket és menjetek ki Szatmárnémetiben a Victoriei utcán található egykori Vointa sportbázishoz. Mindenki vigye magával személyigazolványát! A 14 évnél fiatalabbak csak szülői felügyelettel vehetnek részt egy paintball-csatában, ám ők akár célba is lőhetnek. Harminc lejért mindenki kap száz golyót, csatázni pedig lehet párban is vagy csapatban is. A felszerelések és fegyverek használatáért nem kell külön fizetni, legalábbis a pályán belül. Arra is van lehetőség, hogy másutt rendezzétek meg a csatát, akkor viszont már bérleti díjat kell fizetni az eszközökért. A felügyelet viszont akkor is garantált.

Mindenek előtt tárcsázzátok Szabó Zoltánt a 0742-979-209-es telefonszámon, ő a hét bármely napján a rendelkezésetekre áll. Mi több, ha te szeded össze a csapatot és te egyezteted le az időpont, akkor száz golyót ajándékba kapsz. A kimerítő háború után pedig akár egy jóízű bográcsost vagy grillezett húst is elfogyaszthatsz! Egyéb infókat, képeket, fotókat megtalálod, ha az alábbi linkre kattintasz: http://www.facebook.com/pages/Paintball-Satu-Mare/247579021919277

Csatára fel tehát, felejthetetlen élményekkel vár a paintball-pálya!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: