2015-12-17 19:18:50• hírek • Szatmár.ro

Szombattól csak a körforgalom negyede lesz lezárva

Enyhülni fognak a forgalmi dugók a régi körforgalomban a karácsonyi vásár területének szűkítésével.

Két héten keresztül nehéz napokat okozott a régi városközpont autósainak a polgármesteri hivatal azzal, hogy a karácsonyi vásár megszervezése miatt lezárták a régi városközpont körforgalmának a felét. A szatmáriak felháborodása azért is volt jogos, mert a lezárt területen alig voltak árusok, vásárlók pedig még kevesebben...

A Facebookon számtalan szatmári kritizálta a vásárt és a lezárással járó dugókat, Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke pedig napi rendszerességgel hívta Dorel Coica polgármestert, hogy vessen véget a kísérletezésnek és az azzal járó útlezárásnak. Coica szerint ugyanis a mostani lezárás jó főpróba lett volna a régi főtér majdani teljes lezárásához.

Miután nem jelentkeztek újabb árusok a karácsonyi vásárra, végül megszületett a döntés: a vásárt a Pannónia szálló előtti útszakaszra költöztették, így a Székesegyház előtti rész felszabadult. A közlekedésbiztonsági bizottság is rábólintott az útszakasz felszabadítására, így elvileg szombat reggeltől már csak a körforgalom negyede lesz használhatatlan az autósok számára.

Azért csak elvileg, mert a házikók, sátrak költöztetésével csütörtökön elég jól haladtak, így elképzelhető, hogy már pénteken járható lesz az útszakasz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: