2015-12-18 17:08:31• hírek • Szatmár.ro

Szombattól ingyenes a parkolás Szatmárnémetiben

A tanácsosok megszavazták, hogy 200 lej helyett 80 lej lesz a parkolóbérlés ára.

Ahogy az lenni szokott, a karácsonyi, ünnepi időszakban ideiglenesen eltörlik a fizetéses parkolást Szatmárnémeti azon utcáin, ahol év közben parkolójegyet kell venni, vagy éppen bérletre van szükségünk. Idén szombaton, december 19-én kezdődik ez a periódus és január 3-ig, vasárnapig  tart - igaz, az ingyenességet jelző piros-fehér csomagolás már pénteken felkerült a parkolóautomatákra.

Az ingyenes parkolás ügye téma volt a december 17-én megtartott városi tanácsülésen is. A tanácsosok megszavazták, hogy az eddigi 200 lej helyett 80 lej legyen az éves parkolóbérlet azoknak, akik a lakásuk közelében bérelnek helyet. A dolog furcsasága, hogy Dorel Coica polgármester ezt már hetekkel ezelőtt bejelentette, pedig a tanács kellett rábólintson a változásra. Ezt a tanácsülésen szóvá is tette Maskulik Csaba RMDSZ-es városatya.

Szintén ő hívta fel a figyelmet arra, hogy az évi húsz, ingyenes parkolási nap diszkrimináló azokkal szemben, akik havi bérletet váltanak. Eddig ugyanis a teljes összeget ki kellett fizetniük a havi parkolásért, akkor is, ha az az illető hónapban néhány napra az ingyenes volt. Általában a katolikus és az ortodox húsvét alkalmáva 5-5 napra mentesülnek az autósok a díjfizetés alól, karácsony és szilveszter alkalmával pedig általában tíz napig nem kell parkolójegyet váltani. Javaslatára bekerült a megszavazott tervezetbe, hogy a szabad parkolásos napokat tartalmazó hónapokban kevesebbet kell fizetni a havi bérletre, mint a teljes, fizetéses hónapok esetében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: