2013-07-25 16:12:26• hírek • Póti Orsolya

Szombatra várhatóak a véglegesítő vizsga végleges eredményei

Szatmár megyében összesen 170 pedagógus jelentkezett a július 18-i véglegesítő vizsgára, azonban csak 150-en vettek részt ezen. A vizsga első eredményei alapján megyénkben 50,66 százalékos volt a sikerességi arány, azonban a végleges eredmények szombaton derülnek ki.

Július 23-án hozták nyilvánosságra a tanári véglegesítő vizsga eredményeit, amiből kiderült Szatmár megyében a sikerességi arány valamivel meghaladta az 50 százalékot, azaz a vizsgázó 150 pedagógusból 76-an érték el az átmenő jegyet.

Ez az arány ugyan lehetett volna jobb is, de ha figyelembe vesszük, hogy az átmenő jegy a 8-as volt, akkor nem rossz arány. Az átmenő jegy az elmúlt évben még 7-es volt, a 8-as átmenőt az idei évtől vezették be.

Július 23-én, kedd este 21 óráig és szerdán 8 óra és 15 óra között összesen 35 óvást nyújtottak be a jegyeikkel elégedetlen pedagógusok a vizsgaközpontnak kijelölt tanintézményben, a Gheorghe Dragos Közgazdasági Líceumban.

Legtöbben - hatan - román nyelv és irodalomból nyújtottak be óvást, továbbá öt magyar tagozaton oktató óvónő, szintén öt román tagozatos tanítónő, két magyar tagozatos tanítónő és három román tagozaton oktató óvónő adott be fellebbezést, valamint 3 óvást nyújtottak be matematikából, kettőt német nyelv és irodalomból, egyet-egyet pedig a következő tantárgyakból: biológia, képzőművészet, zeneoktatás, koreográfia, filozófia, földrajz, történelem, francia nyelv és irodalom, ortodox hittan.

A végleges eredményeket július 27-én, szombaton teszik közzé - tájékoztatott Durla Calin, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség munkatársa.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: