2009-10-03 23:33:20• hírek • Ferenczi Noémi

Szombatonként cserkészkednek

A 44-es számú Dsida Jenő cserkészcsapatba idén is szeretettel várnak minden cserkészkedni vágyó diákot. Szombatonként tartanak megbeszélést a cserkészcsapat tagjai.

A cserkészcsapat újoncai a szeptemberi cserkészév kezdetén esedékes toborzón kerülnek a csapathoz barátok, osztálytársak, ismerősök révén, akik elmesélik élményeiket a cserkészélettel kapcsolatban. Aki év közben jelentkezik, azt is befogadják a csapatba. Jelenleg 25-30 tagja van a 44-es számú Dsida Jenő cserkészcsapatnak.

A Partiumi Magyar Napok alkalmával szórólapokat osztogattak a cserkészcsapat tagjai. Boga Ferenc, a cserkészcsapat vezetője honlapunknak elmondta, sok diák év közben szokott kedvet kapni a cserkészethez. „A cserkészcsapatba tíz éves kortól várunk jelentkezőket. A szombati találkozók alkalmával elméleti felkészülésen vesznek részt az újoncok, akik a nyári táborozáskor próbákon esnek át, majd ha megfelelnek, leteszik a cserkészfogalmat. Idén hat újonc vált a cserkészcsapat teljes jogú tagjává"- magyarázta Boga.

Az elmúlt cserkészév folyamán számos rendezvényen vettek részt a cserkészek, nemzeti ünnepeinken, a koszorúzásokon, templombúcsúkon, a véndiák találkozón stb. Nem lesz ez másként az idei évben sem. A cserkészcsapat rendszeres tevékenységei közé tartozik a közös kirándulás. Legtöbbször - főleg anyagi megfontolásból - egynapos kirándulásokat szerveznek Szatmár illetve a szomszédos Máramaros megyébe. Az utazás általában vonattal történik, így a diákok kedvezményesen utazhatnak - tette hozzá a cserkészcsapat vezetője.


Az elmúlt cserkészév folyamán számos rendezvényen vettek részt a cserkészek.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: