2012-08-10 16:56:46• hírek • Szatmár.ro

Szombaton tartják a Vívótalálkozót

A szatmári vívóiskolából származó világbajnokok, vb és olimpiai érmesek: Bay Béla, Csipler Sándor, Stahl-Jencsik Katalin, Ardeleanu-Weiszböck István, Jenei-Gyulai Ilona, Ardeleanu-Tasi Zsuzsanna, Szepessy József, Kuki Péter, Funkenhauser Zita, Wéber Mónika, König Rita, Fekete Attila, Haukler István, Elena Samsudeanu-Ferenczi, Marcela Moldovan-Zsák, Gombos-Orosz Rozália, Bodóczi Miklós, Stahl Krisztina.

Szombaton immár negyedik alkalommal rendezik meg a Szatmári Vívók IV. Világtalálkozóját, ennek helyszíne a Csipler Sándor Vívóterem lesz.

Az eseményt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala, a Szatmárnémeti Sportklub, a Fencing Egyesület, a Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság szervezi, a támogatók pedig a Schuck Németország,a Schuck Hungary és a Schuck Slovensko. Részt vesz több mint 200 aktív és veterán szatmári vívó, akik az elmúlt időszakban Magyarországra, Németországba, Kanadába vagy Svédországba települtek és természetesen a hazaiak.

A szervezők illusztris vendégeket is meghívtak, így itt lesz Alexandru Mironov, volt sportminiszter, Szabó Olga többszörös világbajnok és olimpiai érmes, Bóbis Ildikó világbajnok Magyarországról valamint Jenei Imre, a magyar és a román labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, aki 1986-ban Sevillában a Barcelona legyőzésével Bajnokcsapatok Európa Kupáját nyert a Steaua csapatával.

A találkozó 10 órakor kezdődik a vívóteremnél, ahol az épület előterében leleplezik a szatmári világbajnokok emléktábláját. Ekkor beszédet mond Tarţa Marcel, a Sportklub igazgatója és Ardeleanu Zsuzsanna, aki 1969-ben világbajnoki címet szerzett a román női tőrvívó válogatottal. A Bradul kft által készített emléktáblát Deac Simona és Pop Adrian párbajtőrvívók leplezik le.

Ezt követően 11 órától fotókiállítás nyílik a vívóterem előcsarnokában, ebből az alkalomból a résztvevőket üdvözli a polgármester, a házigazdák nevében Stahl Krisztina többszörös országos bajnok, vb-ezüstérmes, csapatban Európa-bajnok tőröző köszönti a megjelenteket. A vendégek nevében Szepessy József (párbajtőr világbajnok 1973-ban Németország csapatával),  Schuck Germany cég vezetőségi tanácsának alelnöke, a Wintersaal főtanácsosa és Chişu Cornel, a kanadai parlament képviselője üdvözli az egybegyűlteket, és is beszédet mond Alexandru Mironov. Vívóbemutatót tart Pop Adrian és Szilaghi Adrian valamint a legtehetségesebb gyermekkorosztályú vívók. A rendezvény folytatásában veterán vívók összecsapására kerül sor, ezen részt vesz Szentkirályi István (Debrecen) Pop Adrian (Svédország) és a hazaiak részéről Stahl Krisztina is. A bírói feladatokat Kuki Péter kétszeres világbajnok, nemzetközi bíró látja majd el. A vívótalálkozó zárásaként 19 órától díszvacsora a Károlyi úti Dana rendezvénysátorban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: