2015-03-25 16:22:25• hírek • Szatmár.ro

Szombaton tartják a Madarak Napját a Kossuth-kertben

Török résztvevői is lesznek a Román Madártani Társaság helyi szervezete által megszervezett eseménynek.

A Fazekas Lóránd által vezetett fiókszervezet a Román Madártani Társaság minden bizonnyal egyik legaktívabbja, hiszen rendszeresen tartanak madarakkal kapcsolatos tevékenységeket. Most szombaton, március 28-án a hagyományoknak megfelelően idén is megtartják a Madarak Napját a Kossuth-kertben, amelyen természetesen szívesen látnak minden érdeklődőt.

Az idei tematikus nap viszont más lesz mint a többi, elsősorban a résztvevők miatt. A megnyitón román, magyar, angol és török nyelven szólnak majd a megjelentekhez, hiszen egy törökországi csoport vendégeskedik a Johann Ettinger Német Líceumban, a diákok egy csoportja, illetve kísérőtanáruk is érdeklődik az ornitológia iránt.

A Madarak Napjának programjában most is szerepel madármegfigyelés, a résztvevők távcsövek segítségével ismerkedhetnek majd meg a zöldövezet madárvilágával. A parkban madarakról készült fotókat is elrejtenek majd, és akik megtalálják ezeket, illetve felismerik a képen látható állatot, jutalomban részesülnek -  természetvédelemmel, madártannal kapcsolatos folyóiratokat fognak kapni.

Lesz fotókiállítás is - a kiállított képek főszereplői természetesen madarak lesznek, és tartanak majd madárismereti kvízt is.

A rendezvény szombaton 10 órakor kezdődik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: