2016-07-19 11:54:42• hírek • Szatmár.ro

Szombaton tartják a Kossuth-kertben az Egyházmegye Napját

Negyven sátor, ezer bejelentkezett résztvevő, Eperjes Károly előadása, Eucharist koncert és szabadtéri püspöki szentmise a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Napján, a Kossuth-kertben.

Az egyházmegye minden esperességéből érkeznek hívek, lelkiségi- és szeretetszolgálati csoportok, plébániaközösségek a július 23-án első ízben megrendezésre kerülő egész napos ünneplésre, a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Napjára. Ünneplés lesz, de ez alkalommal nem egyházi jeles naphoz kapcsolódva - a naptárban sem jelenik meg piros betűkkel -, hanem kötetlenebb formában, de ugyanúgy az Egyházhoz-tartozás örömét, a közösségvállalás érzését kifejezve.

A csaknem egyéves szervezés eredményeként, szombaton több, mint ezer ember nyüzsgése, vidám ének hangja, finom ételek illata tölti majd be a Kossuth-kert levegőjét. Az egyházmegye plébániái, a területén működő szerzetesrendek, a különböző intézmények és csoportok bemutatkozó-sátrakat állítanak fel, ahol kiadványokkal, képekkel, érdekességekkel várják a nézelődőket, lesz gyerek-sziget foglalkozásokkal a kicsiknek és a még kisebbeknek, és gasztronómiai utca is.

A helyszín középpontját a dombon felállított pódium adja, ahol tizenegytől Schönberger Jenő püspök mond köszöntőt, utána kórusfellépések, táncelőadások, gyerekcsoportok produkciója, ének és vers, fúvószenekar fellépése következik. Déli tizenkettőtől Eperjes Károly Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja tesz tanúságot, beszél hitéről, Isten-kapcsolatáról. A nap második felében, az ebédszünetet követően további csoportfellépések lesznek, délután négytől a keresztény rock-ot játszó, magyarországi Eucharist zenekar ad koncertet, kis szünet, elcsendesedés után pedig este hattól Schönberger Jenő püspök mutat be a jelenlevő papokkal szabadtéri szentmisét a pódiumon - ez lesz a rendezvény csúcspontja és egyben utolsó mozzanata is.

Az egyházmegye napján számos párhuzamos program fut majd, így többek között lelki beszélgetésre, gyónásra nyílik lehetőség a "Meghallgat-Lak" sátorban, és nem utolsó sorban egész napos szentségimádás lesz a kert melletti Szent József templomban. De a hangulat, a találkozások öröme, a jó beszélgetések miatt is érdemes betérni a Kossuth-kertbe július 23-án, szombaton, már a délelőtt tizenegy órás kezdésre. A szervező Szatmári Római Katolikus Püspökség munkatársai szeretettel várnak mindenkit - úgy érzik, felekezettől függetlenül tudnak érdekességekkel szolgálni a kilátogatóknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: