2016-05-19 11:39:05• hírek • Szatmár.ro

Szombaton nyílik az Ausztrál ház

A Nyíregyházi Állatparkban a 20. születésnap alkalmából minden hónapban meglepetés várja a látogatókat.

A május 20-i ajándék az Állatpark vendégeinek, hogy a hétvégén már Ausztrália élővilágával is megismerkedhetnek a látogatók. A parkban bennett-kengurukat szinte a kezdetektől tartanak, de most először sikerült a földrész emblematikus állatait a megszokott geográfiai tematika szerint egy helyen bemutatni.

A nagyközönség többek között találkozhat a Föld legnagyobb erszényes állatával a vörös óriáskenguruval, csakúgy mint Ausztrália vadkutyájával a dingóval, vagy a Föld második legnagyobb madarával, az emuval.

A velük átellenben lévő kifutóban a vizes élőhelyekre jellemző fekete hattyúk és különös külsejű tyúkludak élnek együtt, míg egy nagy volierben a jellegzetes laposfarkú papagájok láthatóak.

A nagyobb termetű kakadufajok, mint az inka-, rózsás- vagy a sárgabóbitás kakadu a park külső röpdéiben élnek, míg a legnagyobb jégmadár-féle a kacagójancsi a kenguruk mellett került bemutatásra. Az ausztrál őslakók szókészletéből kölcsönzött hangutánzó szóval kokaburrának is nevezett madár jellegzetes, gurgulázó kacajáról kapta mind nemzetközi, mind pedig magyar elnevezését.

Az Ausztrál ház belső terében egy fotókiállítás mellett növénytárlattal is várják a vendégeket.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: