2016-10-19 15:50:14• hírek • Szatmár.ro

Szombaton nyílik a Puskás-kiállítás a Vécsey-házban

A zseniális magyar labdarúgó emlékkiállítása lesz látható október 22. és november 4. között a Vécsey-házban. A tárlatban több mint 200 kiállítási tárgy mutatja be a legendás játékost és embert.

Október 22-én 17 órai kezdettel a Puskás Intézetnek és az Identitás Alapítványnak köszönhetően Szatmárnémetiben lesz látható Európa egyik legkeresettebb, labdarúgással kapcsolatos tárlata, a Puskás Ferenc emlékkiállítás.

A több mint kétszáz kiállítási tárgy között érmek, kupák, mezek és személyes tárgyak vannak, ezek közül a legértékesebb az 1952-es olimpián, Helsinkiben megnyert aranyérem. Ami egyike a Száguldó Őrnagy által megnyert számtalan trófeának. A válogatottban 85 meccsen 84 gólt, a Kispest Honvédban 349 meccsen 358 gólt, a Real Madridban 179 meccsen 159 gólt lőtt a magyar labdarúgás legeredményesebb játékosa.

A dicsőségek listáján szerepel négy-négy magyar és spanyol gólkirályi cím, a Reallal három megnyert Bajnokcsapatok Európai Kupája, amivel elévülhetetlen részt vállalt a Real Madridot azóta is övező mítosz kialakulásában. A minden idők egyik legjobb döntőjének tartott Eintracht Frankfurt elleni 1960-as fináléban 4 gólt vállalt, csapata 7-3-ra nyert - soha senki nem tudott ennyiszer betalálni európai kupadöntőben! Nem véletlen, hogy a FIFA róla nevezte el az év legszebb góljának járó díjat.

A kiállításra a belépés ingyenes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: