2012-10-19 16:49:10• hírek • Szatmar.ro

Szombaton megismétlődik a tavaszi döntő

Negyedik meccsét játssza ezen a héten a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata szombat délután (18.00) Targovistén. Mind közül azonban kétségtelenül ez lesz a legnehezebb, hisz a szatmáriaknak még soha nem sikerült legyőzniük a havasalföldieket.

Hétfőn a Sportult (107-90), szerdán a Brassót (73-63), csütörtökön pedig a Bukaresti Olimpiát (89-47) győzte le a VSK, ám szombaton a szezon első igazi erőpróbája vár a csapatra. A Targoviste elleni meccs egyben a két csapat első hivatalos összecsapása a tavaszi bajnoki döntő óta: akkor a Dambovita megyeiek érvényesítették a papírformát és begyűjtötték az újabb aranyérmüket.

Akárcsak a VSK, a Targoviste eddig hibátlan a bajnokságban, értelemszerűen azonban egyikőjüknek megszakad a veretlenségi sorozata. Hogy az melyik együttes lesz, nem tudni. Azt viszont igen, hogy a Targoviste a héten tovább erősítette amúgy se gyenge keretét: leigazolta a montenegrói válogatott 31 éves játékosát, Milka Bjelicát. A rutinos játékos olyan csapatokban szerepelt korábban, mint a spanyol Casares Valencia, a litván Teo Vilnius vagy a lengyel Lotos Gdynia és Wisla Krakkó - az Euroliga légkörébe is belekóstolhatott.

Ha már az európai kupáknál tartunk: mindkét együttes jövő héten debütál a nemzetközi kupaporondon. A VSK fennállása során először játszhat a FIBA Európa Kupában, a nyitófordulóban csütörtök este 20.30-kor a francia Montpellier-t fogadja. A csoport tagja még az orosz Csevakata Vologda és a dán Gentofte. A Targoviste első román csapatként indulhat a kontinens legjelentősebb sorozatában, az Euroligában. Itt szerdán az olasz Familia Schiót látja vendégül. A csoportot a Sopron, Kassai Good Angels, a török Fenerbahce, az orosz Nagyezsda Orenburg és a francia Arras Pays d'Artois alkotja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: