2014-09-09 19:13:01• hírek • Kocsis Zoltán

Szombaton lesz az Mobilitás Napja Szatmárnémetiben

Évről évre százak pattannak kerékpárra vagy döntenek a testmozgás mellett a Mobilitás Napján Szatmárnémetiben. Az esemény idén sem marad el és már nem kell sokat várni rá: szombatig már csak hármat kell aludni.

Az európai mobilitás hetét 2002 óta immár tizenkét éve szervezik meg szeptember közepén az Európai Unióban. Az esemény idei mottója az Our street, our choice, azaz a Mi utcánk, a mi választásunk. Ennek részét képezi Szatmárnémetiben a Mobilitás Napja, amelyre ezúttal szeptember 13-án, szombaton kerül sor. A főszervező idén is a megyei környezetvédelmi ügynökség, partnerei pedig a Szatmár Megyei Tanács, a szatmárnémeti, a vetési és a csengeri önkormányzat, valamint a 4Wild Moments Alapítvány.

A szatmári események idén is két szinten zajlanak majd: a Szamos partján és a Szamoson! A szervezők ugyanis sok szeretettel várják mindazokat, akik a folyó partján kerékpározni szeretnének és azokat is, akik a Szamosban a kajakozást próbálnák ki. Bringával az országhatár, kajakkal pedig Csenger lesz a cél.

A szervezők által nyilvánosságra hozott program szerint a résztvevők 11.00 órakor találkoznak a Decebal-híd lábánál. Ezt követően 12.00 óráig a kajakozásé a főszerep: a nézők kajak-rodeót is figyelemmel követhetnek.

A bringások és a kajakosok délben indulnak útjukra. Aki kerékpárral át szeretné lépni az országhatárt, az 13.00 és 16.00 óra között megteheti, ekkor ugyanis ideiglenesen megnyitják a határt. Akik viszont úgy döntenek, hogy inkább ezen az oldalon maradnak, azok részt vehetnek egy érdekesnek ígérkező közvitában. Ennek témája pedig az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési időszakában a határon átnyúló programok keretein belül megpályázható környezetvédelmi projektek.

Friss levegőn, kiadós testmozgás után pedig az ember rendre megéhezik, ezért a Vetési Polgármesteri Hivatal biztosítja a piknikhez valót. A szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki a várhatóan kellemes őszi melegben a friss levegőn, testmozgással szeretné eltölteni szeptember második szombatját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: