2011-11-25 09:32:09• hírek • szatmar.ro

Szombaton kerül sor a Szívem zenéje vetélkedőre

A Szatmár Megyei Tanács és a Szatmári Művészeti Iskola immár ötödik alkalommal szervezi meg a "Szívem Zenéje" Regionális Pop-Rock Zenefesztivált és Versenyt. A rendezvényre november 26-án kerül sor a "Dinu Lipatti" Filharmóniában.


Regionálissá nőtte ki magát a "Szívem Zenéje", hiszen idén nem csak megyénkből, hanem a Kolozs, Máramaros, Zilah, Beszterce-Naszód és Bihar megyei művészeti iskolákból is érkeznek tehetséges fiatalok, együttesek és szólisták egyaránt.

 

A diákoknak szóló verseny célja, hogy a közönség örömére felfedezze, majd felkarolja a helyi tehetségeket, akik a színpadon nemcsak színvonalasan énekelni tudnak, hanem jó előadói készséggel is rendelkeznek.

Az idei versenyen mintegy 26 szólista és hat együttes mutatkozik be november 26-án, szombaton a szatmári filharmóniába. A szólisták vetélkedője 15-18 óra között tart, míg az együttesek 18-19 óra között lépnek fel. 19 órakor a tavalyi "Szívem Zenéje" gyóztese lép színpadra, 19.30 óra kezdettel pedig sor kerül a díjkiosztó gálára.

A győzteseket az iskola partnerszervezete, a Szatmári Lion's Club díjazza. A szólisták kategóriájában a legügyesebb előadó 500 lejben részesül, az I. Helyezet jutalma 300 lej, a másodiké 200, míg a harmadik 100 lejt kap. Az együttesek kategóriájában az első díj 400 lej, a második 300 lej, míg a harmadik 200 lej.  

A zsűri tagjai Calin Ionce, a Nagybányai Művészeti Iskola tanára, Boca Ioan, a "Poarta" Kulturális Egyesület, Csuka Tímea, a Szatmári Friss Újság szerkesztője, Varga Mikós, a Téglási II. Rákóczi Ferenc Művészeti Iskola zenetanára, valamint Horia Adrian Ungur, a Lions Club "Somes" képviselője.  

A szervezők  minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: