2012-06-25 18:14:13• hírek • Szatmar.ro

Szombaton jön a Rapid - bizonytalan a folytatás

Dinamo, Rapid - ezzel a két csapattal zárta az előző illetve kezdi a következő szezont az Olimpia labdarúgócsapata. Igazán illusztris társaság, akár azt is gondolhatnánk, hogy a sárga-kékek ismét az élvonalban szerepelnek. Erről azonban nincs szó, a két bukaresti sztárcsapat barátságos meccset vív(ott) Szatmárnémetiben. Az pedig, hogy az Olimpia melyik osztályban szerepel jövőre, még a jövő zenéje.

Az viszont biztos, hogy a Rapid szombat délután 17 órakor lép pályára az Olimpia stadionban. Ennek következtében Csík Tibor vezetőedző módosított egy kicsit az együttes felkészülésén, amely már ezen a hét elején megkezdődik.

A tavaly megszokott arcokhoz képest jó néhány változás történt a keretben. Zsiga Ervin és  Heil Valter a Vasluihoz, Florin Muresan pedig a Dinamóhoz szerződött, míg Dan Gavrilescu az élvonal egyik újoncánál, a szörényvári Gaz Metannál szerepel próbajátékon. Az ő sorsa a hét végéig dőlhet el. Hiányzott továbbá a hétfői találkozóról  Botos Sándor, Cristian Molnar, Adrian Marinas, Daniel Feier és Lucian Homorozan, ők szerdáig csatlakoznak a csapathoz. Szintén akkor vesz részt első edzésén Cosmin Juhas, aki korábban megfordult a Szatmárnémeti Somesul, a Kolozsvári U, a Silágysomlyó és az Otopeni együtteseiben is.

A csapat háza táján továbbra is a legnagyobb kérdés, hogy melyik osztályban indul jövőre az Olimpia. Mivel a harmadik osztály hat csoportjában a sárga-kékek szerezték a legtöbb pontot a második helyezettek közül, egy esetleges visszalépés esetén az Olimpát kérné fel a szövetség a másodosztályos szereplésre. Voltak is erre utaló hírek, ám egyelőre nem tudni biztosan, hogyan tovább.

"Akárhogy is lesz, a felkészülést mindenképpen el kellett kezdenünk. Szakmailag a harmadik ligából feljutni nagyjából olyan nehéz, mint bennmaradni a másodosztályban" mondta Csík Tibor vezetőedző.

A klub ezen a héten újabb tehetségekre vadászik: a meghirdetett válogatóra közel hatvan futballista jelentkezett. Ők kedden, szerdán és csütörtökön mutathatják meg a szakmai stábnak, hogy mit tudnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: