2020-01-29 15:13:09• hírek • Bede Emőke

Szombaton ismét Böllérverseny. Mutatjuk a részletes programot!

Az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezete február 1-én, 8 órai kezdettel immár kilencedik alkalommal szervezi meg az előző években is nagy sikernek örvendő Böllérversenyt. A csapatokra váró feladat ezúttal is változatlan, a helyszín azonban új: idén Halmiban ragadhatnak kést és fakanalat a kötényesek.

A minden évben nagy népszerűségnek örvendő versenyen összesen kilenc versenyszámban mérhetik össze tudásukat a böllérek. Díjat kap a legfinomabb fogópálinka, a legfinomabb toroskáposzta, a leggyorsabb disznóbontó (szúrástól a disznó asztalra kerüléséig), a leghosszabb hurka készítője, a leghosszabb kolbász készítője, a legfinomabb véres-hurka készítője, a legfinomabb májas-hurka készítője, a legfinomabb kolbász készítője és a legfinomabb forralt bor készítője. A IX. Böllérverseny győztese értelemszerűen az a csapat lesz, mely a legtöbb kategóriában első helyen végez.


Ám mint tudjuk, a böllérverseny nem csak a kötényesek összecsapásáról szól, hanem az együtt, jó hangulatban töltött időről is. Hogy ez a közösségi élmény még emlékezetesebb legyen, a szervezők fellépőkről is gondoskodtak: színpadra lép az Egri Csodaszarvas és a Szamoshát néptáncegyüttes, a talpalávalót pedig a Fekete Rózsák és a Parno Graszt biztosítja majd. Íme a részletes program!
 

6 óra: találkozó Halmiban, a helyek kijelölése, berendezkedés

8 óra: hivatalos megnyitó, majd következik a disznófogás, -vágás, -perzselés és -feldolgozás. Ezzel párhuzamosan zajlik a fogópálinka és a forralt bor zsűrizése is.

11 óra: at Egri Csodaszarvas és a Szamoshát néptáncelőadása

12 óra: Fekete Rózsák koncert

13 óra: a disznótoros ételek zsűrizésének kezdete

14 óra: Parno Graszt koncert

16 óra: a Böllérverseny nyerteseinek kihirdetése és díjátadás

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: