2015-03-13 10:10:25• hírek • Szatmár.ro

Szombaton indul az idei Rally Sprint bajnokság

Március 14-én kerül megrendezésre a Rally Sprint bajnokság első futama.

Véget ért a várakozás: a szatmári autósport rajongói újra élőben vehetnek részt benzingőzös, izgalmas futamokon. Sőt, amennyiben bátorságuk van hozzá, akár indulhatnak is a Rally Sprint 2015-ös verseny futamjain.

Az első ilyen futamra szombaton délelőtt kerül sor: az ACR gyakorlópályán bőgnek majd fel a motorok az ACR szatmárnémeti kirendeltségének a szervezésében. A versenyre 9 órától lehet beiratkozni, a futamok 11 órától fognak kezdődni, a díjátadó ünnepségre pedig a tervek szerint 16 óráig kell majd várni.

Az előző évekhez hasonlóan az autósok nyolc kategóriában mérhetik össze tudásukat. A legkisebbek Junior 1 és a Junior 2 kategóriába nevezhetnek: előbbiben a 8-15 évesek, utóbbiban a 15-18 évesek vehetnek részt, ám autójuk nem haladhatja meg a 150 lóerőt. Az ON1-kategóriában az 1500 köbcenti alatti, az ON2-ben az 1500 és 2000 közötti, az ON3-ban pedig a hátsókerék-meghajtású autók vehetnek részt - de maximum 200 lóerőig. Az Open Only 1 kategóriában indulhatnak a 2000 köbcentinél nagyobb motorral felszerelt autók, az OO2-ben pedig a hátsókerék-meghajtású járművek. Ezen kívül van egy Open kategória is, ahová abszolút bárki benevezhet.

A Ralli Sprint bajnokság idei szabályzata itt olvasható, az előző évekhez képest a legnagyobb különbség a futamokon szerezhető pontokban észlelhető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: