2018. június. 19., kedd
Névnap:
2017-04-21 11:25:32• hírek • Szatmár.ro

Szombaton és vasárnap kutyakiállítást rendeznek a Somesul stadionban

Április 22-én és 23-án tartja a Szatmár Megyei Ebtenyésztők Egyesülete hagyományos szatmárnémeti kiállítását.

Románia legrangosabb kiállításai között tartják számon már hosszú évek óta a szatmárit, emellett az itteni a leglelkesebb közönség, hiszen ennyi érdeklődő egyetlen ilyen rendezvényen sincs az országban. Az esemény helyszíne ez alkalommal a Somesul Stadion lesz.

„Szombaton, április 22-én reggel kezdődik a nemzeti, CAC kutyakiállítás. Ez nagyjából 13 óráig fog tartani, 14 órakor pedig rajtol a nemzetközi rangú CACIB kiállítás. 17 óra körül lesz a nap csúcspontja, a Best in Show program. Vasárnap, április 23-án 10 órakor újabb nemzetközi kiállítás kezdődik. 14 óra körül lesz a Best in Show program, amelyen a  három kiállítás legszebb kutyái közül egy megnyeri majd a rangos Supreme Best in Show címet” - magyarázza Papp László, az esemény egyik szervezője, a Küllembírók Országos Testületének elnöke.

A szervezők szerint az elmúlt évek tapasztalatai alapján idén is közel húsz országból érkeznek majd kiállítók, naponta 700-800 eb fog bírálói körbe lépni. Egyébként tizenkét ringben zajlik majd a pontozás, a bírói testület pedig igen elismert nemzetközi szakemberekből áll. Papp elmondása szerint Spanyolországból, Olaszországból, Szerbiából, Lengyelországból, Szlovákiából és Magyarországról érkeznek majd küllembírók, kiegészítve a romániai kollégákat.

Kiállítók és versenyzők pedig szinte Európa minden országából jönnek, mások mellett olyan ebek, amelyek az Amerikai Egyesült Államokban is voltak már kiállításon, sőt, olyanok is, amelyek részt vettek a világ legnagyobb kiállításaként számon tartott birminghami eseményen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: