2011-02-02 08:25:59• hírek • Szatmár.ro

Szombaton böllérverseny

Kedden tartották az utolsó eligazítást a szatmárhegyi böllérverseny kapcsán.

Az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének székházában Szénás Zoltán főszervező, Pataki Csaba alprefektus és Szűcs Szabolcs, a házigazda-település alpolgármestere ismertették az első Szatmár megyei sertésfeldolgozó-versennyel kapcsolatos tudnivalókat a benevezett csapatok képviselői számára.

Kedd délutánig 24 RMDSZ-es, illetve RMDSZ-közeli gárda nevezett be a különleges megmérettetésre, de a feltételezések szerint szombatig további résztvevőkre lehet számítani. A hentes-csapatok szombaton, reggel 8-kor kell, hogy elvégezzék a szúrást az EU-konform kábítást - természetesen a fogópálinkával való bemelegítést követően. A csapatok az alábbi versenyszámokban mérik majd össze gasztronómiai rátermettségüket: a leghosszabb kolbász, a legízletesebb véres- és májashurka, a legfinomabb toroskpáoszta, a legjobb forralt bor és a legjobb fogópálinka. A zsűriben Szatmár megyei „konyhaszakértők” kapnak helyet. A zsűrizés 14 óra körül lesz, a hivatalos megnyitót és fúvószenei koncertet követően.

A benevezett csapatok képviselői jó hangulatban tárgyalták meg a részleteket, de annyi bizonyos, nem lesz könnyű dolguk. Az első megyebeli böllérversenyen ugyanis olyan kemény ellenfelekkel kell majd megküzdeniük, mint a Szatmár.ro hírportál, vagy a Szatmári Magyar Hírlap csapata: az újságírók Szatmárhegyen megmutatják, hogy nem csak a tollforgatáshoz és számítógép-billentyűzet- koptatáshoz értenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: