2013-11-03 21:11:39• hírek • Szatmar.ro

Három arany, két ezüst, két bronz a szatmári birkózók mérlege

Remekül teljesítettek a Szatmárnémeti Sportklub/Erdődi Cetate birkózói a 16 éven aluliak számára a hétvégén Erdődön megrendezett kötöttfogású országos bajnokság döntőjében. A 35 megye 150 sportolóját felsorakoztató tornán a szatmáriak összesen hét aranyérmet szereztek: három aranyat, valamint két-két ezüstöt és bronzot.

A 11 súlycsoportban megrendezett viadal előtt Tudor Barbul és Szabó Ferenc szakvezetők elmondták, 3-4 éremmel mindenképpen számolnak. Nos, tanítványaik alaposan túlszárnyalták elvárásaikat, hisz Berei Lénárd, Marian Zaha és Andrei Buzila arany, Marius Bulgar és Sabinel Lobont ezüst, Dan Bulgar és Andrei Ghiran pedig bronzérmet szerzett.

A remek teljesítmény és a csapatversenyben megszerzett első hely ellenére Barbul a bajnokság végén nem volt teljesen kiegyezve. „Ezzel a hét éremmel elégedettek lehetünk, bár a tarsolyban még maradt egy-két medál. Egy újabb aranyérem szerintem csak a bírókon múlott! Bulgăr Dănuţ esetében sehogy sem akarták, hogy a döntőbe kerüljön, ahol valószínűleg meglett volna a bajnoki cím. De még két-három súlycsoportban is több odafigyeléssel lehetett volna érem azoknak, akik most az ötödik helyen zártak. Ez egy újabb kiváló generáció, de sajnos az illetékesek nem vesznek sokba minket. Mi sportszakmai szempontból mindent megteszünk, az anyagi feltételek megteremtése már nem a mi dolgunk", kesergett az edző.

A szatmári birkózókra még további két verseny vár az idén: december első hétvégéjén immár másodjára rendezik meg a Cetate Kupát, míg a Román Kupa döntőjének helyszíne és időpontja egyelőre ismeretlen.

A szatmári birkózók eredményei:
1. hely: Zaha Marian (32 kg), Andrei Buzilă (42 kg), Berei Lénárd (100 kg)
2. hely: Bulgăr Marius (32 kg)
3. hely: Sabinel Lobonţ (47 kg), Dănuţ Bulgăr (66 kg), Ghiran Andrei (85 kg)
5 hely: Bogdan Romaniuc (38 kg), Cătălin Dângă (42 kg), Pek Péter (53 kg), Gherhard Diţic (85 kg), Szuróka Norbert (100 kg).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: