2012-09-07 15:13:01• hírek • Szatmár.ro

Szombaton a csapatversenyben vív Osváth Richárd

Újabb éremszerzésre készül a londoni Paralimpia szatmári résztvevője Osvát Richárd, ezúttal csapatban. A legnagyobb ellenfelek a kínaiak lesznek.

A londoni Paralimpia szatmári résztvevőjének szeptember 4-én sikerült a bravúr: az A kategóriás, enyhébb sérüléssel rendelkező sportolók egyéni kerekesszékes tőrversenyében bronzérmet szerzett. Lengyel Éva és File Attila egykori tanítványa előtt most újabb érem szerzésére nyílik lehetőség. Ezúttal a magyar kerekesszékes tőrcsapat tagjaként mutathatja meg, mit tud - a csapatversenyre szeptember 8-án, szombaton kerül sor. Csapattársai Mató Gyula és Szekeres Pál lesznek - utóbbi a magyar kerekesszékes vívás úttörője, aki az épek között az 1988-as Szöuli játékokon szerzett olimpiai érmet, majd a paralimpián is érmes lett - teljesítménye ezzel egyedülálló Magyarországon.

A Szatmár.ro péntek délelőtt érte utol skypon keresztül Osvát Richárdot. Optimistán tekint az előttük álló feladatra, bár azzal tisztában van: a papírforma szerint a kínai csapat a verseny favoritja, hiszen egyéniben az arany és az ezüstérmet is ők szerezték az alacsonyabb sérültségi kategóriába tartozó sportolók között, a B kategóriában pedig szintén aranyérmes lett a csapat harmadik tagja. A csapatversenyben a szabályok szerint mindenképp szerepelnie kell egy B kategóriás, komolyabb sérülési kategóriába tartozó sportolónak is.  

Osváth Richárdnak sem a verseny előtti, sem a verseny utáni éjszakán nem jött álom a szemére: előtte az izgalom, utána a semmivel sem összehasonlítható boldogság és siker érzése nem hagyta aludni. Amint a szállodai szobájába ért a díjkiosztást követően, a számítógép elé ülve elárasztották a jókívánságok, gratulációk, drukkoló barátok és ismeretlenek üzenetei. Az érmet még nem volt ideje megünnepelni, hangos mulatás helyett inkább csendes ágyba vonulás következett, hiszen szobatársa másnap nehéz mérkőzés előtt állt.

Londoni élményeiről mesélve Ricsit lenyűgözte a rengeteg olimpiai önkéntes munkája, akik mindenben a segítségükre vannak - na meg a lelkes Londonban dolgozó magyarok, akik amikor meglátják őket a magyar csapat melegítőjében az utcán, rögtön fotózkodni kezdenek a sportolókkal. 

A Magyar Paralimpiai Csapat vívói a tervek szerint szeptember 10-én térnek haza Budapestre, az ezt követő programoktól függően jön majd haza Szatmárnémetibe a város első - remélhetőleg többszörös - paralimpiai érmese.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: