2014-06-12 14:28:19• hírek • Szatmár.ro

Szombaton Zajtára, vasárnap Mogosára kirándulnak

Hétvégén ki szeretnél mozdulni és nem tudod hova? Csatlakozz a Szatmárnémeti Természetjárók csapatához!

Június 14-én szombaton Vadady-Filep Gyula szervez biciklis kirándulást Magyarország területére, Zajtára. Lázári község napjai alkalmából ezen a napon megnyitják a határt Nagypeleske és Zajta között reggel 9:00-től este 22:00-ig, ezt az alkalmat szeretnék kihasználni és kerékpáron átkelni a határon.

A találkozó reggel 9-kor lesz a Golescu híd alatt a kaszárnya felőli oldalon, valamint 9:15-kor azokkal, akik a Németi részen laknak, az Aurel Vlaicu és a Darai út kereszteződésénél található kis parknál. Indulás a Golescu híd alól 9:10-kor. A táv oda-vissza kb. 45 km.

A visszaindulás időpontja nincs meghatározva: ezt majd az időjárás és a résztvevő tagok hangulata alakítja kedvük szerint. "Hozz magaddal személyi igazolványt, fényvisszaverő mellényt és pót belsőt a kerékpárhoz" - áll a Szatmárnémeti Természetjárók közleményében. A kirándulással kapcsolatban érdeklődni Vadady-Filep Gyulánál lehet a 0758435763-as telefonszámon.

Vasárnap Mogosára kirándulnak

Június 15.-én vasárnap Szathmáry Alice szervez gyalogtúrát a Mogosára. Könnyű gyalogtúrára kell számítani a festői szépségű Bódi tóhoz, amely a Fekete hegy (Mogosa) lábánál található 730 m magasságban. Találkozó 7:15-kor a szatmárnémeti vasútállomáson, ahol menettérti (oda-vissza) vonatjegy váltása szükséges.

A vonat 7:42-kor indul Nagybányára, majd a nagybányai vasútállomásról a 8-as számú autóbusszal utaznak tovább a kirándulók a felsőbányai végállomásig.

A tulajdonképpeni gyalogtúra csak ezután következik a Bódi tóig részben aszfaltos úton, részben erdei ösvényen. A táv oda-vissza kb. 14 km. A tónál lehetőség nyílik vizibiciklizésre és úszásra, viszont aki a magasból szeretné megtekinteni a tavat és a környező hegyeket, az egy rövid utazást tehet a felvonóval az 1246 m magas Fekete hegy csúcsára.

A vonat Nagybányáról 19:28-kor indul vissza, hazaérkezés Szatmárnémetibe 21:12-kor. Javasolt az esőköpeny és kb. 2 liter folyadék. Minden túrázni vágyó természetkedvelőt szeretettel várnak!

Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között és ugyanitt lehet további információkat is kapni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: