2012-07-24 13:52:30• hírek • Szatmár.ro

Szombaton Rally Sprint futamot szerveznek

Július 28-án kerül sor a megyei Rally Sprint bajnokság negyedik, utolsó előtti futamára.

Az idei évben is több pályán zajlanak a Rally Sprint futamai - egyrészt, hogy az autósok számára folyamatosan új kihívással szolgáljon a megmérettetés, másrészt pedig a nézők se unják meg a versenyeket. Az első két futamra idén az ACR gyakorlópályáján került sor, a harmadikat a Transilvania sugárúton tartották, a negyedik és az ötödik futam helyszíne pedig a Real hipermarkettel szembeni terület lesz - ennek címe: Pinului utca 29-es szám.

A negyedik futamot tehát itt szervezik, július 28-án, azaz szombaton délelőtt. Seletye Dávid, az ACR helyi vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta, hogy még nincs végleges lista a résztvevőkről, de annyi biztos, hogy az eddigi futamok minden résztvevőjét értesítették a szombati banzájról. A Rally Sprint utolsó futamára egyébként októberben kerül majd sor, ekkor derül ki, hogy ki nyeri meg az öt futamból álló bajnokságot.

A viadalra továbbra is négy kategóriában lehet nevezni: ON 1 (elsőkerék meghajtású autók, 1500 köbcenti alatt, 200 lóerő alatt), ON 2 (első kerék meghajtású autók, 1500-2000 köbcenti között, 200 lóerő alatt), ON 3 (hátsókerék meghajtású autók, függetlenül a henger űrtartalmától, 200 lóerő alatt), Open (az első három kategóriába nem tartozók indulhatnak, licenccel és anélkül is rendelkező pilóták, épített autók, négy kerék meghajtásúak, 2000 köbcenti felettiek).

A szabályzat alapján egy pilóta két kategóriában is indulhat, az egyik a saját csoportja, a másiknak pedig az Open kategóriának kell lennie. A viadalon az első 10 autós teljesítményét értékelik, a győztes 22 pontot kap, utána pedig a helyezésekkel csökkenőben 18-15-12-10-8-6-4-2-1 ponttal értékelik az autósokat. A nevezési díj 60 lej futamonként, az ACR-tagoknak ez csak 30 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: