2011-04-22 11:54:11• hírek • Szatmár.ro

Szombatig várják az érdeklődőket

Idén is megszervezte a tavaszváró kézműves vásárt a Szatmári Aranykapu Kulturális Egyesület, mely igen nagy népszerűségnek örvend Szatmárnémetiben. Az ünnepre készülők szombat délig még beszerezhetik a szükséges  kellékeket és  dísztárgyakat.

A vásár szervezői idén is arra törekedtek, hogy a húsvéthoz kötődő dísztárgyak mellett, olyan kézműves termékeket kínáljanak a vásárlóknak, melyek az ünnep közeledtével hasznukra lehet. A kézműves vásáron már a keddi napon kaphatóak voltak a régi hagyományra emlékeztető húsvéti fatojások, húsvéti asztalterítők, tojástartók, kosarak, a tojásfestéshez használható eszközök, nyulas-csibés dísztárgyak és nem utolsó sorban ékszerek, táskák, ruhaneműk is.

A tavalyi vásárhoz hasonlóan, a kézművesek mellett az Aranykapu Kulturális Egyesület meghívására idén is több kistermelő kínálja portékáját, akik a rendezvény keretében bor- és mézbemutatót tartanak. A vásár előtt  délutánonként Cserey Csaba ütőhangszeres is megállította néhány pillanatra az arra játékát hangulatos előadásával.

Az új központban, a Coposu sétányon megnyílt vásár, a járó-kelők figyelmét is fölkeltette: sokan megcsodálták a kézműves tárgyakat, ékszereket, ünnepi kellékeket, és sokan nem csak a termékek iránt érdeklődtek, hanem arra is kíváncsiak, hogy hogyan készülnek el a tárgyak.  Az ünnepi asztalterítőtől, gyöngyből, kerámiából és plasztikból készült ékszereken keresztül egész a népies és ízléses  húsvéti dekorációkig minden beszerezhető, és a kínálat között érdekességeket is felfedezhetnek a nézelődők.

Az ünnepre készülők a pénteki nap folyamán 19 óráig, valamint szombat délig szerezhetik be a kézművesek által készített tárgyakat.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: