2013-06-01 02:25:55• hírek • Kocsis Zoltán

Corina ütős koncertjével ért véget az első nap

Péntek délután 16.00 órakor megkezdődött a XVII. Szatmárnémeti Városnapok eseménysorozata. A hivatalos megnyitón három órával később üdvözölte a jelenlévőket a városi és a megyei önkormányzat vezetője. A napot az országszerte ismert, szatmári Corina fergeteges koncertje, majd a DJ-ék parádéja zárta.

A hajnal óta lezárt régi központban még kevéssel 19.00 óra előtt sem sok minden jelezte, hogy három napos össznépi utcai buli vette kezdetét: az árulkodó jelként felállított sátrak és standok között csak kevesen kóboroltak. Minél inkább közeledtünk azonban az Október 25 térhez, annál nagyobb volt a népsűrűség. A Coposu-sétányon már kerülgetni kellett a sétálókat, a színpad körül és a teraszokon pedig már jelentős volt a tömeg.

Noha az eseménydömping már 16.00 órakor beindult, a hivatalos megnyitóra 19.00 órakor került sor. Ekkor a Szent Péter és Pál ortodox templom női kórusa énekelte el Szatmárnémeti himnuszát, majd a színpadon Dorel Coica polgármester és Adrian Stef, a megyei tanács elnöke üdvözölte a lengyelországi testvérváros, Rzeszów jelen lévő polgármesterét valamint a bulizni vágyókat.

Ezt követően a Stigma is elénekelte a város himnuszát, majd közel egy órás koncertet adott. Surányi Botond nemzetközi slágerekből „nyújtott" át egy csokrot a szatmáriaknak, majd Sylvie következett. A koncertek között a Crazy Dancers és Passion 4 Salsa táncbemutatója szórakoztatta a közönséget.

Az est sztárfellépője az országszerte jelentős népszerűségnek örvendő szatmári Corina Bud volt. A Corina néven ismert sztár és két energikus táncosa pillanatok alatt felvillanyozta a közönséget. A repertoárból nem hiányoztak az olyan slágerek, mint a Pernele moi, az A ta, a Munky Funky vagy a No Sleepin'. A koncert csúcspontja az volt, amikor Corina színpadra hívta rajongóit és több tíz lelkes gyerek özönlötte el azonnal a számukra a világot jelentő deszkákat.

Az idei városnapok első napját, amolyan jól sikerült epilógusként a lemezlovasok parádéja zárta, ahol DJ Soso, DJ Cataboy, DJ Leviciusz, DJ Pepe és DJ Gabi keverték a muzsikát.

Június 1., szombat:

10.00 - Gyerekek parádéja: a 10-es számú Általános Iskola mazsorettjei és a mezőfényi fúvószenekara felvonulása elindul a Székesegyház elől, megkerüli a Szabadságteret, a Coposu-sétányon keresztül pedig az Október 25 térre ér
10.00 - Melania anyó színházi bemutatója
helyszín: az Északi Színház előtere
10.30 - Szatmárnémeti iskolák és óvodák bemutatkozása
helyszín: Október 25 tér, színpad
11.00 - Gyerekjátékok
az Inedit csoport és a Művészeti Iskola diákjainak bemutatója; Mesevilág bohócokkal; gyerektánc a Passion 4 Salsa jóvoltából
helyszín: Október 25 tér, színpad
11.00 - „20.000 mérfölddel a tengerszint alatt" - a nagyváradi Arcadia társulat előadása gyerekeknek
helyszín: Északi Színház
13.00 - Hasbeszélő bemutató
helyszín: Északi Színház előtere
13.00 a X. Kézművesek Vásárának hivatalos megnyitója
fellép a Codrisorul együttes
helyszín: Coposu-sétány
18.00 - Dots instrumentális koncert
helyszín: Október 25 tér, színpad
18.30 - Szépségkirálynő-választás - közben fellép Tudor Todut és divatbemutatót tart a i Gaby's Modells
helyszín: Október 25 tér, színpad
20.30 - Puya koncert
helyszín: Október 25 tér, színpad
21.30 - DJ Project koncert
helyszín: Október 25 tér, színpad
22.15 - Stefan Banica koncert
helyszín: Október 25 tér, színpad
23.50 - a polgármester kisorsolja a tombola fődíját, egy Dacia Logant
helyszín: Október 25 tér, színpad
24.00 - Tűzijáték

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: