2013-07-19 18:44:05• hírek • Póti Orsolya

Szombat este fellép a StraightUp és a DØTS

A VIII. Verespataki Szénafesztivál beharangozó eseménye keretében két szatmári zenekar, a StraightUp és a DØTS lép fel július 20-án a szatmárnémeti Downtown Pubban.

Lassan Szatmárnémetibe is elérkezik a Verespataki SzénaFesztivált (FanFest) beharangozó rendezvénye, melyre az Alburnus Maior Egyesület és Nomanid Kulturális Egyesület szervezésében kerül sor július 20-án, szombat este 20 órától.

A fesztivált, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet Verespatak turisztikai lehetőségeire és a környék szépségére, idén immár nyolcadik alkalommal rendezik meg. Noha egyre több jel utalt arra, hogy a rendezvénynek otthont adó területet hamarosan aranybányává alakítják, augusztus 8-15. között mégis sor kerül erre.

A beharangozó rendezvényre való belépés ugyan ingyenes, de ennek keretében adománygyűjtés zajlik, az esemény során begyűlt összeggel pedig a fesztivál sikeréhez járulnak hozzá.

Az est során két zenekar, a StraightUp és a a DØTS szórakoztatja majd a kikapcsolódni vágyókat.

A szatmári fiatalokból álló StraightUp az elmúlt évben alakult. A reggea-ska zenekar tehetséges fiataljait már több alkalommal is hallhattuk a Downtownban, de bemutatkoztak 2012-es Félsziget Fesztiválon és az idei Családi Hétvégén, valamint már több jótékonysági koncert fellépői is voltak.

A zenekar tagjai Feleg Gábor (basszusgitár), Nagy Ábel (dob), Oláh Kristóf (billentyű/gitár, ének), Láng Tibor (gitár), Török Attila (trombita), Takács Ákos (szaxofon) és Falup Bernadett (ének), akik közül az utóbbi nem lesz jelen a szombati esti koncerten.

A D Ø T S szintén tavaly alakult Szatmárnémetiben, zenéjével új színt hozva a szatmári, illetve az erdélyi muzsikusok palettájára. Az együttes alkotásaiban szerepelteti az alternatív-underground stílus ritmus- és dallamvilágát, az ősi hangszerek megszólaltatásával pedig jellegzetes hatást kölcsönöz a daloknak. A zenekar tagjai: Balogh Ferenc (ütőshangszerek), Szilágyi „Czanó" Ottó (doromb, ének), Bodor Csaba (gitár) és Rácz Attila (doromb, ének).

A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: