2008-03-26 11:53:20• hírek • István Löchli

Csatlakozz te is a Föld Órája nemzetközi akcióhoz!

A Föld Órája akció a WWF nemzetközi természetvédő szervezet világméretű kezdeményezése, melynek célja a globális felmelegedés elleni összefogás hangsúlyozása.

Március 29-én emberek milliói kapcsolják le a villanyt otthonukban vagy munkahelyükön, amivel felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás fontosságának a kezelésére. Este nyolc órakor egy órára kialszanak a fények Torontóban, Bangkokban, Koppenhágában, Tel Avivban és a világ számos más városában.

Az Earth Hour (A Föld Órája) elnevezésű nemzetközi WWF akció rávilágít arra, hogy egy egyszerű lépéssel is jelentős csökkenés érhető el az üvegházhatású gázok kibocsátásában. A természetvédelmi szervezet célja a klímaváltozás hatásainak enyhítése mellett a biológiai sokféleség megőrzése, a környezeti szennyezések csökkentése és a természeti erőforrások hosszú távon fenntartható használatának elősegítése.

2007-ben, amikor a WWF Sydney-ben először megszervezte a Föld Órája akciót, 2,2 millió ember kapcsolta le a villanyt egy órára. A város energiafogyasztása aznap 10,2 %-kal volt alacsonyabb az átlagosnál.

A Föld Órája weboldalán, a www.earthour.org oldalon már több mint 160 ezren regisztráltak, és jelezték, hogy szeretnének részt venni az akcióban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: