2017-02-24 11:38:29• hírek • Kocsis Zoltán

Szombat és szerda – nyílt nap az előkészítősök számára

Ekkor várják a szatmári magyar iskolaközpontok mikor az előkészítőre készülőket.

Hamarosan kezdődik az iskoláskorú gyerekek beiratási időszaka, ezzel együtt megkezdődött a tanügyi intézmények küzdelme a leendő diákok, pontosabban azok szüleinek kegyeiért. A harc „eszköze" igen békés, úgy hívják: a nyílt nap.

A három szatmári magyar oktatási központ öt nap leforgása alatt szervezi meg a maga nyílt napját. A sort február 25-én, szombaton a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum és a Református Gimnázium nyitja 11 órai kezdettel.

„A szülők megtekinthetik a Hám János Líceum induló előkészítő osztályának termét, találkozhatnak az iskola vezetőségével, a pedagógusokkal, közös játékban vehetnek részt az iskola diákjaival, megismerkedhetnek a tanító nénivel", hívogatnak a Vajay (Gabriel Georgescu) utca 12. szám alatt található óvodába.

„Máthé Gabriella tanítónő szombaton 11 órára várja a kicsiket és szüleiket, akik fontolgatják, hogy a felekezeti iskola előkészítő osztályába íratják gyerekeiket. Az eseményen különböző interaktív tevékenységek keretében ismerkedhetnek és barátkozhatnak az iskola légkörével. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!", fogalmazza meg mondandóját a Református Gimnázium is.

A sort a Kölcsey Ferenc Főgimnázium zárja, amely március első napján, szerda délután 17 órakor várja a kicsiket és szüleiket. „A nyílt nap során az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az iskolában folyó munkába, megismerhetik az előkészítő osztály sajátos programját, tantervi követelményeit, a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodó módszereket.

Bemutatkozik Szőke Réka, a szeptemberben induló előkészítő osztály tanítónője is. Játékos ismerkedésre, kézműves foglalkozásra várja a gyermekeket és a szülők kérdéseire is válaszolni fog majd", áll az intézmény meghívójában. Az esemény helyszíne a Főgimnázium ebédlője, valamint az előkészítő osztály terme lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: