2020-03-15 09:23:40• hírek • Bede Emőke

Szombat éjszaka nyolcvan fő érkezett Szatmár megyébe a sárga vagy vörös zónákból

Szombat este, 19 óra 15 perctől vasárnap reggel, 7 óra 15 percig több mint 900 személy lépett Szatmár megye területére a petei határátkelőn keresztül, közülük pedig 80-an nyilatkoztak úgy, hogy fertőzött területekről vagy azok érintésével tértek haza – közölte vasárnap reggel a prefektusi hivatal szóvivője, Giorgiana Paduraru.

A petei hatátátkelőhelyen a fentebb jelzett időszakban 929 személy érkezett megyénkbe, köztük 761 román állampolgár. A határátlépők közül 64-en ismerték el, hogy Németország fertőzött területeiről tértek haza, 16-an pedig, hogy a koronavírus európai epicentrumaként is emlegetett Olaszországból indultak el. E személyek közül 12 főt intézményes karantén alá vontak, 68-at pedig lakhelyüknek megfelelő megyékig kísértek a rendőrség vagy csendőrség egységei, hogy ott aztán megkezdjék a lakhelyi elkülönítést, mely 14 napig tart.


A csanálosi átkelőnél ezej az éjszakán mindösszesen csak egy olyan személy érkezett, aki saját bevallása szerint a fertőzött területek valamelyikéről érkezett. A máramarosi férfit – a kérdőív kitöltése után – hatósági kísérettel vitték el a szomszédos megye egyik intézményes karanténjáig.


FIGYELEM: Az a tény, hogy valaki Európa koronavírus által érintett területeiről tért haza, nem vonja maga után azt, hogy a személy biztosan koronavírusos. Az intézményes karantén és a lakhelyi elkülönítés, illetve az ezekre vonatkozó szabályok betartása azonban létfontosságú, hiszen ezzel nagymértékben csökkenthető a Covid-2019 terjedésének a lehetősége.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: