2012-08-25 12:06:34• hírek • Szatmár.ro

Szombat délelőtt már beindult az élet a PMN-en

A Partiumi Magyar Napok keretében számtalan program és rendezvény kezdődött el szombaton, már a reggeli órákban. A Kossuth-kertbe látogatókat gyermekfoglalkozások, főzőverseny, Egészségsziget, Biokalács és egyéb szórakoztató programok várták.

A legfittebbek a Szatmár.ro és a PrimaGym által közösen szervezett Egészségszigettel indították a szombati napot. Az egészségközpont edzői aerobic, bodyArt, deepWork és Zumba edzésekre várták azokat, akik bele szerettek volna kóstolni ezekbe a mozgásformákba. Érdeklődőkből nem is volt hiány, a nagy melegben is sokan vállalták be az egyszerre megerőltető és felfrissítő edzéseket.

A kis színpad környékén gyerekek sokasága vett részt az Arlechino Játszóház által szervezett programokon, együtt énekeltek, táncoltak és nevettek a gyerekek és szüleik is. A későbbiekben a Harag György Társulat bábosai itt mutatták be a Három kismalac című bábjátékot is, mely szintén mosolyt csalt kicsik arcára.

Ugyanakkor a gyermekeket kézműves foglalkozások is várták, valamint az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében sor került az Aprók vásárára is, melynek keretében az ügyes kezű gyermekek értékesíthették kézműves tárgyaikat. A Mesterségek utcájában számos stand nyitotta meg kapuit: itt a finom ételektől és italoktól kezdve, ékszereken és különféle használati tárgyakon át, egészen a dekoratív tárgyakig minden beszerezhető.

Dél körül már a PMN halászlé-főző versenyén is készültek az ételek, izgatott szakácsok és kukták készültek rá, hogy elvigyék az első helyezettnek járó elismerést. 15.30 körül ki is hirdették a győzteseket: a legfinomabb halászlét a Tóth Pál Miklós vezette Bornemissza csapat készítette.

Délután 13 órakor, a Zöld Ház előtt felvágták a szeretet és összefogás láncát, mely idén 43  különféle kalácsból készült el. A több mint 10,45 méter hosszú biokalács a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, nyolc önkormányzat és egyes Szatmár megyei református gyülekezetek közreműködésével jött létre.

"A szeretet és összefogás láncát jövőre is elkészítjük, ugyanis hagyományt szeretnénk teremteni ebből." - mondta el Békessy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség vezetője.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: