2015-11-05 14:11:12• hírek • Kocsis Zoltán

Szolidaritásból elmarad a szatmári Pálinkafesztivál

Elmarad a hétvégére tervezett Pálinkafesztivál Szatmárnémetiben, számolt be közleményben a főszervező Szatmár Megyei Tanács és a Pálinkafőzők Egyesülete. A lépéssel az országban kialakult helyzettel és civil társadalommal kívánnak szolidaritást vállalni a szervezők.

A Szatmár Megyei Tanács és a Pálinkafőzők Egyesülete rövidke közleményt adott ki csütörtök délután, amelyben bejelentették, hogy későbbi időpontra halasztották a hétvégére tervezett Pálinkafesztivált.

„A Pálinkafesztivál egy nagyon fontos esemény mind a szervezők, mind az egész szatmári közösség számára, amelynek célja a hagyományos szatmári termékek népszerűsítése, ezért a hétvégére tervezett esemény elhalasztása nem jelenti annak elmaradását is", áll a komünikében.

A szervezők lépésükkel „a civil társdalommal és az ország jelenlegi helyzetével" kívánnak szolidaritást vállalni, írják a közleményben.

Az eredeti tervek szerint november 6-7-én szervezték volna meg a Pálinkafesztivált Szatmárnémeti új központjában, az Október 25 téren. A tizedik Pálinkafesztiválon előzetesen mintegy húsz termelő jelezte részvételi szándékát. A termékmustra mellett olyan ismert népművészek előadásai is szórakoztatták volna a közönséget, mint Alexandra Miclaus, Petrica Muresan és együttese, Nicolae és Nicusor Mureșan, Maria Tripon és az Oasul Néptánccsoport, Georgiana Marina, Maria Petca Poptean, a Cununita és Cununita Nazdravana néptánccsoportok, valamint Maria és Mihai Nemes.

A versenyre benevezett pálinkákat nemzetközi zsűri bírálta volna el. Pontosabban bírálja majd el az egyelőre ismeretlen időpontban. A szervezők addig is az érdeklődők megértését kérik a halasztás miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: